Mahindra & Mahindra on koonnut klassikkobrändinsä Jawan, Yezdin ja BSA:n Classic Legendes -nimisen tytäryhtiön suojaan. Näistä merkeistä Yezdi on tarkoitettu kokonaan Intian markkinoille, Jawa taas on kansainvälisempi ja kehitetty myös vientiä ajatellen, mutta BSA on tarkoitettu globaaliksi luksusbrändiksi. Sitä korostaa sekin, että Classic Legends on pystyttänyt BSA:lle Coventryyn Englantiin tutkimus- ja kehityskeskuksen.

BSA:n uudesta Gold Star -mallista enemmän teknisine yksityiskohtineen täällä: Tässä ensimmäinen uusi malli brittivalmistajalta vuosikymmeniin: BSA Gold Star 2022!

Tiedossa ei vielä ole, milloin mallin tuotanto alkaa, ainakaan vielä sitä ei voi varata valmistajan sivuilta.

Mutta pähkinänkuoressa voi todeta, että Gold Star kantaa valmistajan ehkä suosituimman mallin nimeä. Erittäin klassisen ja tyylikkään pyörän moottori on yksisylinterinen 652 cc ja teho on 45 hevosvoimaa. Kuten genreen sopii, se on ilmajäähdytteinen. Pyörän paino tankattuna on hieman yli 200 kg.

Gold Star valmistetaan Intiassa ja tuodaan Englantiin myytäväksi myös muihin Euroopan maihin. Pyörän julkistuksen yhteydessä joulukuussa kerrottiin, että Englantiin tulisivat myös tuotantolaitokset, mutta tämän hetken tilanteesta ei ole tietoa.

BSA Gold Star 2022. Vanhanaikaista selkeyttä.

BSA Gold Star 2022. Vanhanaikaista selkeyttä.

Rajesh Jejurikar totesi lehdistötilaisuudessa, että BSA:sta tulee myös sähkömoottorinen versio. Tarkempaa ajankohtaa hän ei kuitenkaan paljastanut, kertoo Carandbike

BSA eli Birmingham Small Arms Company Ltd perustettiin jo vuonna 1861 aseiden valmistusta varten. Moottoripyöräyksikkö perustettiin 1903 ja ensimmäiset moottoripyörät esiteltiin 1910. Yritys oli välillä maailman suurin moottoripyörävalmistaja. 1950-luvulla joka neljäs maailmassa myyty moottoripyörä oli merkiltään BSA.

Yritys meni kuitenkin konkurssiin 1970-luvulla, ja Classic Legends osti sen 2016.

Sen verran tulevasta sähkö-BSA:sta tiedetään, että sitä aiotaan valmistaa Englannissa samassa tuotantolaitoksessa kuin Gold Staria. Viime vuonna Britannian hallitus myönsi 4,6 miljoonan punnan rahoituksen BSA:lle osana matalapäästöisten ajoneuvojen valmistamiseksi tarkoitettua tukea. Tämän innoittamana yritys aikoo fokusoida nollapäästöisiin moottoripyöriin BSA:n brändin alla. 

Aiheesta aiemmin:

Tässä ensimmäinen uusi malli brittivalmistajalta vuosikymmeniin: BSA Gold Star 2022!

Tulevassa BSA:ssa on 650-kuutioinen yksisylinterinen moottori