Aleksi Halen juonsi tapahtuman.

Perjantaina 3.6. Helsingissä keli oli kohdallaan, tuulta lukuunottamatta, ja koeajajia riitti tilaisuuden alkamisesta noin klo 12 iltakuuteen.

Kun alueella käveli, ihmetteli välillä, että eikö tänne ole tuotu kuin muutama pyörä koeajettavaksi? Näytti, että jonkin maahantuojan tai kauppiaan osastolla ei ole kuin pyörä tai kaksi. Totuus selvisi, kun seurasi tilannetta pidempään: pyörät hävisivät välillä koeajoihin niin tehokkaasti, että näytti siltä, että tarjolla on vain hyvää keskusteluseuraa.

Kaikkiaan Helsingissäkin oli tarjolla noin sata pyörää koeajettavaksi, joten autius osastoilla kertoi siitä, että kiinnostus pyöriin on todella vahva.

Kävimme kysymässä muutaman maahantuojan pakeilta, mikä on tämän kevään kiertueella ollut suosituin tai koeajetuin malli.

Ne suosituimmat

CFMoto maahantuo Super Socoa.

CFMoto maahantuo Super Socoa.

Super Soco valmistaa sähkömoottorilla varustettuja kaksipyöräisiä, mopoja ja kevytmoottoripyöriä.

– Super Socon mallistosta löytyy kolme sähkömopoa ja yksi kevyt moottoripyörä, joka on ollut ehdottomasti koeajopäivien suosituin pyörä. Se on mallinimeltään Super Soco TC Max, kertoi maahantuoja CFMoton edustaja.

Biketeam edustaa BMW:tä ja Triumphia. Iso R 1250 GS Adventure oikeanpuolimmaisena kuvassa.

Biketeam edustaa BMW:tä ja Triumphia. Iso R 1250 GS Adventure oikeanpuolimmaisena kuvassa.

– BMW:ltä suosituimpia ovat olleet adventuremalli GSA sekä 850- että 1250 kuutiosenttimetrisinä. Niitä on ajelutettu paljon. Ja kuten teltasta näkyy, niin nytkin ne ovat melkein kaikki ajossa. Toisaalta kyllä kaikki ovat olleet kiinnostavia.

Triumphin puolella suurinta mielenkiintoa on herättänyt tuo meidän Bobberi, mitä on vähän varusteltu tyyliin sopivasti. Sillä on ollut eniten ajoa, mutta myös uudet Tigerit ovat olleet todella paljon ajossa, Biketeamin Pyry Suomalainen totesi.

KTM:n osastoa

KTM:n osastoa. Super Adventure keulilla.

– Husqvarna-mallistosta kaikkein koeajetuin pyörä on ollut uusi 901 Norden. Se on ollut ylivoimaisesti suosituin pyörä, koko ajan ajossa, myhäili Sami Pöllänen.

– Aika monta eri mallia on herättänyt ajajien kiinnostusta, mutta varmaan kaikkein suosituin on ollut 1290 Super Adventure S, KTM Nordcin Lari Jukola valisti.

Yamahan osastoa.

– Suosituin koeajopyöräkö? Kyllä se on ollut Yamaha MT-10. Malli uudistui tälle vuodelle, niin se on ollut selkeästi kysytyin, Yamahan Reijo Savolainen kommentoi.

Harley-Davidsonia edusti RM Heino, kuten Ducatiakin.

RM Heino edusti sekä Harley-Davidsonia että Ducatia.

RM Heino edusti sekä Harley-Davidsonia että Ducatia.

– Adventuremalli, eli Harley-Davidson Pan America on ollut suosituin ja myös uusi Sporster S, Tomi Pentikäinen pohti.

– Väittäisin, että Ducati Street Fighter V4 on Ducatin mallistosta se, mitä ihmiset ovat eniten ajaneet, mietti puolestaan Roope Heino.

Benellin teltta alkuun.

Benellin teltta tapahtuman alkuvaiheessa.

– Kyllä se taitaa olla tuo Benelli TRK 502X adventuremalli, vaikka tuo uusi Imperiale 400 alkaa olemaan aika lähellä, mutta molempia on ajettu todella paljon, Benellin Jarno Mälkiä sanoi.

Hondan osastoa, Africa Twin suosituimpana.

Hondan osastoa, Africa Twin suosituimpana.

– Vieläkin Hondan Africa Twin herättää eniten kiinnostusta, mutta kyllä NT1100:stakin on koeajettu paljon, kertoi Hondan edustaja.

Koeajot siis sujuivat mallikkaasti, ja ensi vuonna on luvassa uusi koeajokiertue. Toivottavasti kauttaaltaan paremman sään saattelemana.

Moottoripyöräpoliisikin kävi ihailemassa tarjontaa.

Moottoripyöräpoliisikin kävi ihailemassa tarjontaa.

Hondan 1100 Rebel kiinnosti.

Hondan 1100 Rebel kiinnosti.

Koeajajia riitti, mikä oli tietysti tavoitekin.

Ajokuvaa.

Ajokuvaa.