SML Loukko.com MX-liigan kolmas osakilpailu ajettiin Etelä-Suomen Moottorikerhon isännöimänä Vantaan Vauhtipuiston motocrossradalla. Sunnuntaina radalle pääsivät MX TOP250 Open -luokan kilpailijat, jotka ratkoivat paremmuuttaan neljässä eri ryhmässä. MXSV-luokassa ajettiin puolestaan toista kertaa tämän kauden SM-pisteistä.

MX TOP250 Open A-luokkaa tahdittivat maamme kärkinimet, joilla oli hyvä tilaisuus viimeistellä vauhtiaan ja säätää kalustoaan viikon kuluttua Siilinjärvellä ajettavaa kauden toista SM-osakilpailua ajatellen.

MX TOP250 Open -luokan startti on juuri tapahtunut.

MX TOP250 Open -luokan startti on juuri tapahtunut.

Aika-ajossa parhaasta vauhdista vastasi jälleen odotetusti Jere Haavisto. Odotetusti siinäkin mielessä, että Haavisto on hallinnut tällä kaudella kotimaan kisoja. Toiseksi nopeimmin ratakierroksen aika-ajossa kiersi Juuso Matikainen ja kolmanneksi nopeimmasta ajasta vastasi Teemu Makkonen.

 

Nissinen yllätti

Ensimmäisessä erässä Jere Haavisto otti kärkipaikan heti lähdössä, mutta Juuso Matikainen seurasi aivan tuntumassa kunnes Haavisto kaatui. Matikainen nousi kärkeen, mutta Haavisto ajoi hänet kiinni ja nousi taas kärkeen. Matikainen ei kuitenkaan antanut periksi vaan ohitti Haaviston uudelleen. Sitten kamppailtiin tiukasti, kunnes kaksikko osui toisiinsa ja molemmat kaatuivat. Kumpikin pääsi jatkamaan, mutta Haavisto jatkoi suoraan varikolle ja keskeytti. Matikainen ajoi erän voittoon ennen Pekka Nissistä ja Mauno Niemistä. Nieminen sai kuitenkin 10 sijan rangaistuksen lippumerkin noudattamatta jättämisestä ja kolmanneksi nousi Valtteri Malin.

Päivä ei ollut Haaviston, sillä mies ei enää toiseen erään mukaan päässyt. Jalka sai sen verran kipeää, että maanantaina on edessä lääkärikäynti ja jalan kuvaus. Ei se ollut myöskään Matikaisen, joka joutui keskeyttämään toisen erän johtopaikalta kun pyörän takavanne sai tarpeekseen hurjasta vauhdista. Kärkipaikan otti haltuunsa Mauno Nieminen ja piti sen myös ruutulipulle saakka. Pekka Nissinen ajoi nyt toiseksi ja erän kolmonen oli Valtteri Malin. Yhteistuloksissa voittajaksi ajoi Nissinen. Päivän kakkonen oli Malin ja kolmoseksi nousi eräsijat 4 ja 5 ajanut Teemu Makkonen.

Pekka Nissinen ajoi MX TOP250 Open -luokan voittoon Vantaalla.

Pekka Nissinen ajoi MX TOP250 Open -luokan voittoon Vantaalla.

MX TOP250 Open B-luokassa voittoon ajoi erien kahdella kakkossijallaan Santeri Kämäräinen. Toinen oli Eino Pihlava ja kolmas Esko Lehtonen.

MX TOP250 Open C-luokan ykkönen oli Tommi Vesterinen. Toiseksi sijoittui Sasu Koivunen ja kolmanneksi Alex Syysmäki.

MX TOP250 Open D-luokassa kiireisin oli Juha-Pekka Laakso. Hän sai seurakseen podiumille Mika Rautiaisen ja Miika Kivirannan.

Jumppasille molemmat erät

MXSV-luokassa oli vuorossa kauden toinen SM-osakilpailu. Ensimmäisen osakilpailun voittanut pari Matti Sipilä / Jussi Veräväinen ei ollut Vantaalla mukana, joten tiedossa oli varmuudella uusi voittajapari. SM-pistejahtiin lähti vain seitsemän kilpailijaparia. Ensimmäinen erä kirjattiin parille Mikko Jumppanen / Henri Jumppanen. Toisena ruutulipulle ajoivat Iiro Takalo / Johan Grönqvist. Erän kolmanneksi sijoittui Johan Sipiläinen kyydissään Miro Talvisilta.

Toisessa erässä mentiin kärkikaksikon osalta ensimmäisen erän malliin. Mikko ja Henri Jumppanen ajoivat selkeästi erän voittoon ennen toisena ruutulipulle tullutta paria Iiro Takalo / Johan Grönqvist. Kolmantena maaliin kiirehtivät Pasi Mäki / Valtteri Mäki. Yhteistuloksissa parhaat SM-pisteet Vantaalta saalistivat Jumppaset. Pari Takalo / Grönqvist sijoittui päivän kakkoseksi ja kolmossijan kuittasi avauserässä kolmanneksi ajanut kaksikko Sipiläinen / Talvisilta.

SML Loukko.com MX-liiga jatkuu 2.-3.7. Salossa. Motocrossin SM-sarja jatkuu puolestaan ensi viikonloppuna Siilinjärvellä.

Päivän tulokset täältä.