MV Agusta Superveloce AGO. Rajoitetun valmistussarjan 15 ensimmaista pyoraa juhlistaa Agostinin 15 maailmanmestaruutta.

MV Agusta Superveloce AGO. Rajoitetun valmistussarjan 15 ensimmaista pyoraa juhlistaa Agostinin 15 maailmanmestaruutta.

Täysin uusi rajoitetun valmistuserän MV Agusta -moottoripyörä, valmistussarjansa ensimmäinen, huutokaupataan Bonhamsin Goodwood Festival of Speedillä 24. päivä kesäkuuta. Kaikki tuotto lahjoitetaan UNICEFille Ukrainan hätärahastoon. Malli on on luotu 15-kertaisen maailmanmestarin Giacomo Agostinin kunniaksi.

Tämän erityiskohteen huutohinta sisältää myös MV Agusta -elämyksen, johon kuuluu vierailu Bergamoon päivälliselle Agon kanssa sekä kierros hänen yksityisessä museossaan ja kuvaussessio juuri pari päivää sitten 80 vuotta täyttäneen GP-legendan kanssa.

Pyörän huutohinnaksi "luontaisetuineen" arvioidaan noin 82 000 - 117 000 euroa.

MV Agusta Superveloce AGO. Ja stongassa kukapa muukaan kuin itse 15-kertainen maailmanmestari Giacomo Agostini.

MV Agusta Superveloce AGO. Ja stongassa kukapa muukaan kuin itse 15-kertainen maailmanmestari Giacomo Agostini.

Vuosimallin 2022 MV Agusta 798cc Superveloce Ago Limited Edition on ultraeksklusiivinen versio käsin rakennetusta retrokisapyörästä. Pyörä on sarjanumeroltaan yksi, eli ensimmäinen kaikkiaan 311 moottoripyörän sarjasta. Luku symboloi Agostinin voittamien kisojen määrää 17-vuotisen kilpauran aikana.

Sarjan 15 ensimmäistä pyörää on omistettu jokaiselle Agon 15 maailmanmestaruudelle. Ennätys, joka näyttää kestävän aikaa. Tämä kyseinen pyörä edustaa hänen ensimmäistä maailmanmestaruuttaan vuodelta 1966. Jokaisessa 15 on erityinen hiilikuituinen kilpi polttoainetankissa muistuttamassa asiasta sekä mestarin signeeraus.

MV Agusta Superveloce AGO. Kuva maestro Agostinin museosta.

MV Agusta Superveloce AGO. Kuva maestro Agostinin museosta.

Superveloce Ago on nimensä veroinen. Sen huippunopeus on 240 km/h ja kiihtyvyys nollasta sataan kolme sekuntia. Sähköisesti avustettu vaihteisto mahdollistaa salamannopeat ja täsmälliset vaihdot. Elektronisesti ohjattu alusta on Öhlinsin, ja muita sähköisesti avustavia järjestelmiä ovat esimerkiksi starttiavustin, vetoluiston esto ja wheelien esto.

Katteet ovat hiilikuitua lokasuojia myöten ja väritys heijastaa Agon omia kisavärejä. Harmaata, Agon tulenpunaista sekä Agon keltaista. Ja katteessa on luonnollisesti numero 1.

MV Agusta Superveloce AGO. Osa kisakittiä. Arrow'n putkisto.

MV Agusta Superveloce AGO. Osa kisakittiäa. Arrow'n putkisto.

Pakettiin kuuluu MV Superveloce Ago -kisakitti, joka sisältää Arrowin kolmoispakoputken. Se nostaa moottorin tehon 151 hevosvoimaan. Mukana tulee myös erikois-ECU, jonka moottorikartta on tarkoitettu maksimisuorituksiin.

MV Agusta Ago myydään 24. päivänä kesäkuuta West Sussexissa. Lisätietoja Bonhamsin sivuilta täältä.

Aiheesta aiemmin:

MV Agustan Superveloce "Ago" -malli valittiin EICMA 2021:n parhaaksi pyöräksi

Tässä se on: 15-kertaisen maailmanmestarin kunniaksi rakennettu erikoismalli MV Agusta Superveloce "Ago"

Agostini esittelee MV Agusta Superveloce Agon, oman nimikkomallinsa, lauantaina