– Hyvä päivä tänään ja haluan heti aluksi pyytää kaikilta anteeksi, että en ollut palkintojenjaossa. Minulla oli auto tuolla vähän kauempana ja olin siellä vaihtamassa kuivia vaatteita. Yleensä kilpailuissa palkintojenjako on ollut myöhemmin ja ihan omaa hölmöyttäni en ollut katsonut monelta se on täällä eli ei ollut tahallinen juttu, vaan ihan täysin oma erehdykseni.

Mutta ajosta, niin sain tehtyä itselleni siitä olosuhteisiin nähden helpon, kun onnistuin hyvin lähdöissä ja nousin nopeasti kilpailun kärkeen. Aika-ajon pohja-aika takasin sen, että sain valita ensimmäisenä kuivimman lähtöpaikan ja vaikka tiimikaveri Makkonen otti lähdöt nimiinsä, niin pääsin nopeasti ohi, minkä jälkeen pystyin kontrolloimaan ajoani todella kuraisella radalla, tyytyväinen Haavisto kertoi.

Teemu Makkonen. Kuva XRacing.

Teemu Makkonen. Kuva XRacing.

– Päivä takana erittäin raskaassa ja märässä kelissä. Aika-ajossa onnistuin hienosti ollen siinä kolmas, mikä takasi hyvän lähtöpaikan eriin. Ensimmäisessä erässä sainkin hyvän paikan kovalta alustalta, kun puomit olivat veden vallassa ja pääsin lähdöstä kärkeen. Hyvää ajoa erän läpi ja maalissa neljäs. Toisessa erässä otin lähdön samoilta paikoilta ja siinä sama homma, että taas pääsin kärkeen. Rata oli erittäin haastava eikä ajo ihan ollut ensimmäisen erän kaltaista ja maalissa viides. Hyvä päivä kuitenkin ja tämä oli SM-urani paras tulos, kun olin yhteistuloksissa neljäs. Tästä on hyvä lähteä parantamaan ja metsästämään sitä himoittua palkintokorokepaikkaa, niin ikään tyytyväinen Makkonen kertoi.

Jere Haavisto johtaa MX1-luokan SM-sarjaa nyt täydellä pistepotilla 22 pisteen erolla ennen Juuso Matikaista. Siilinjärven osakilpailun jälkeen Teemu Makkonen nousi sarjassa kuudenneksi.

Lehtiseltä loisto onnistuminen MX2-luokassa

Eliel Lehtinen, kuva Ville Makkonen.

Eliel Lehtinen, kuva Ville Makkonen.

Silve Racing KTM:n Eliel Lehtinen onnistui myöskin loistavasti tänään Siilinjärvellä ajaen yhteistuloksissa neljänneksi eräsijoin viisi ja kolme. Nuorukainen taisteli toisessa erässä tiukasti erän loppuun asti myös erän kakkossijasta, mutta pieni kaatuminen erän aikana verotti liian paljon aikaa. Tiimin huippu suorituksen täydensi tänään Joona Kukkonen, joka oli toisessa erässä loistavasti seitsemäs. Kukkonen ajoi ensimmäisessäkin erässä jo hienoa suoritusta, kunnes joutui keskeyttämään pienen teknisen vian takia. Yhteistuloksissa KTM-kuljettaja oli tänään 13.

– Tänään hyvä päivä Siilinjärvellä. Ajo oli erissä hyvää ja täytyy olla tyytyväinen. Ensimmäisessä erässä kaatuminen starttiin, mutta sieltä kovaa nousua ja maalissa viides alle puolen sekunnin erolla neloseen, mutta aika loppui. Toisessa erässä hieno startti ja kovaa taistelua kärkisijasta. Kierroksella ohitettavan kanssa kuitenkin kaatuminen, mutta maalissa kolmas. Tästä hyvä jatkaa uusiin koitoksiin ja nyt nokka kohti Euroopan harjoitusmatkaa, tyytyväinen Lehtinen kertoi.

Joona Kukkonen, kuva Ville Makkonen.

Joona Kukkonen, kuva Ville Makkonen.

– Aika-ajoissa huonoa ajoa ja siinä olin 16. Ensimmäisessä erässä hyvä lähtö ja pitkään olin seitsemäntenä, kunnes sitten muutama kaveri tuli ohi ja vähän ennen loppua jouduin keskeyttämään teknisen vian vuoksi. Toisessa erässä hyvä lähtö ja ihan hyvää ajoa, mistä tuloksena seitsemäs sija, mikä on paras suoritus 250 pyörällä, Kukkonen kertoi.

Eliel Lehtinen nousi nyt MX2-luokan SM-sarjassa neljänneksi ja Joona Kukkonen on sijalla 16.

Aiheesta aiemmin:

Haavisto suvereeniin voittoon Karkkilan SM-avauksessa

Motocross: Silve Racingin tiimi kisasi viikonloppuna Baltiassa ja Suomessa

Motocross: Haavisto kolmas Aizputessa Latviassa

Silve Racing julkisti vuoden 2022 motocross-kuljettajansa: "Laadukas ja pitkäjänteinen työ vie kohti tavoitteita"