Siilinjärven sateinen sunnuntaipäivä käynnistyi MX125-luokan ensimmäisellä kisaerällä. Aaro Menna voitti sarjan avauskisan Karkkilassa ja oli nopein myös aika-ajossa, joten ennakkosuosikin viitta oli selkeästi nuoren turkulaisen harteilla. Menna nousikin kärkeen heti lähtökiihdytyksen jälkeen ja meni menojaan. Voittomarginaaliksi muodostui lopulta runsaat puoli minuuttia. Topias Kontto ajoi ruutulipulle toisena melkoisen helposti, sillä Mennan vauhtiin ei ollut asiaa, eikä takanakaan uhkaajaa ollut. Kamppailu kolmossijasta päättyi Viljami Kyllösen eduksi.

Toinen erä käynnistyi Santeri Oinosen johdolla, mutta Aaro Menna nousi kärkeen kun pari kierrosta oli ajettu. Erä jouduttiin keskeyttämään puolivälin jälkeen kuljettajan loukkaantumisen takia ja lopputulos muodostui viimeisen täyden kierroksen jälkeen. Menna oli johdossa ja voitti näin myös toisen erän. Oinonen oli toinen ja kolmanneksi sijoittui Simo Koskinen. Yhteistuloksissa Aaro Mennan jälkeen toiseksi sijoittui Santeri Oinonen ja kolmanneksi Tiitus Räikkönen.

- Nyt on sarjassa hyvä johto ja se auttaa, vaikka joukkoon tulisi joku nollaeräkin, Menna summasi.

Aaro Menna otti MX125-luokasta täydet SM-pisteet.

Aaro Menna otti MX125-luokasta täydet SM-pisteet.

Koskiselle parhaat pisteet

MX2-luokan ensimmäisessä erässä nähtiin dramatiikkaa kun lähtökaarteessa kolaroitiin joukolla ja tuossa joukossa oli myös aika-ajon ykkönen Sampo Rainio. Kun Rainio joutui vielä käymään ratavarikolla korjaamassa jumiutunutta keulan starttinappia, oli Rainion erä pilalla. Kärkipaikan otti haltuunsa Kasper Kangasniemi, mutta takaa tuli vauhdilla alussa kompuroinut Kimi Koskinen. Koskinen nousikin kärkeen ja ajoi erän voittoon. Kangasniemi ehti maaliin toisena ja kolmanneksi sijoittui Mauno Nieminen.

Toinen erä aloitettiin selkeästi ensimmäistä erää varovaisemmin. Kimi Koskinen veti letkaa seitsemän kierrosta, kunnes osui kierroksella ohitettavaan. Koskinen kaatui ja Nieminen nousi kärkeen. Koskinen alkoi jäädä Niemisestä, sillä ajoa haittasivat myös rikkoutuneet ajolasit. Sampo Rainion päivä meni lopullisesti pilalle, sillä erä jäi kesken viitospaikalta teknisen vian takia. Nieminen ajoi erän ja koko päivän voittoon. Kakkossijasta taisteltiin maalihyppyrille saakka. Kasper Kangasniemi pysyi kuin pysyikin toisena, sillä Eliel Lehtinen joutui tyytymään kolmossijaan puoli sekuntia kilpakumppanilleen hävinneenä.

Yhteistuloksissa Nieminen nousi toisen erän voitollaan myös totaalin voittajaksi. Päivän kakkonen oli kahdella kakkossijallaan Kangasniemi ja kolmantena podiumille nousi Kimi Koskinen.

Haavisto hallitsi MX1-luokkaa

Jere Haavistolle ei löytynyt pysäyttäjää Siilinjärven kurassa.

Jere Haavistolle ei löytynyt pysäyttäjää Siilinjärven kurassa.

MX1-luokan ennakkosuosikki oli Jere Haavisto. Ensimmäisessä erässä Haavisto nousikin heti kärkeen ja alkoi tehdä eroa muihin. Haavisto ajoi lopulta selkeään erävoittoon. Juuso Matikainen nousi parin kierroksen jälkeen kakkospaikalle ja ajoi maaliin toisena. Takavuosien Suomen mestari Tommi Mäkinen aloitti viitospaikalla, mutta nousi erän kuluessa kolmanneksi.

Toisessa erässä Teemu Makkonen kiihdytti alussa parhaiten, mutta Jere Haavisto otti pian kärkipaikan saaden peräänsä toiseksi nousseen Pekka Nissisen. Kaksikko ajoi tässä järjestyksessä maaliin saakka. Kakkossija oli Nissiselle uran ensimmäinen sijoitus kolmen joukkoon SM-erässä. Kolmospaikasta käytiin tiukka taistelu erän puoliväliin asti, kunnes Juuso Matikainen heitti kunnon kuperkeikan kolmospaikalta. Näin kolmanneksi nousi Alex Tapio, jolle sijoitus oli niin ikään SM-erässä uran ensimmäinen.

Päivän yhteistuloksissa voiton otti kahdella erävoitolla Jere Haavisto. Pekka Nissinen nousi podiumin kakkospaikalle ja päivän kolmas oli Juuso Matikainen.

- Sain molemmissa erissä hyvät lähdöt ja sain ajettua hyvän eron alkuun, niin pystyin ajamaan rauhassa, eikä tarvinnut vetää limitillä, koska rata oli noin hankala. Kierros kierrokselta sitten vain omaa tekemistä. Molemmat erät menivät ihan hyvin, Haavisto iloitsi.

Päivän tulokset https://speedhive.mylaps.com/Events/1999704

SML AMOQ SM Motocrossin seuraava osakilpailu ajetaan 16.-17.7. Orimattilassa.