Hellettä on luvassa, lauantaille jopa hyvä ettei liiankin kanssa. Koko manner-Suomeen luvataan 23-28 Celsiusasteen lämpötiloja eikä tuulesta ole juuri tietoakaan.

Tällaisissa lämpötiloissa, varsinkin jos on rentoutumassa kavereiden, perheen tai suvun kera pidempäänkin, nestehukka on oikeasti riski. Pelkkä alkoholi ei riitä täyttämään nestetarvetta, joten tarvitaan myös karumpaa tavaraa välillä käkättimeen, kuten aivan puhdasta vettä tai mehua.

Päivän viettäminen oudokseltaan helteessä ja auringossa saattaa sumentaa omia arvioita siitä, miten paljon nestettä kehosta haihtuu, joten kannattaa tankata myös alkoholittomia tuotteita. Tee ja kahvi eivät välttämättä ole ratkaisu, sillä ne ovat diureetteja, eli poistavat nestettä kehosta.

Juokaa, syökää ja iloitkaa! Mutta muistakaa myös tankata alkoholittomia juomia, jotteivät nestehukka, päänsärky ja uupumus pääse yllättämään kesken hienojen päivien ja juhlien!

Nestehukka kannattaa huomioida myös silloin, kun on matkassa moottoripyörällä tai autolla. Auton ilmastointi pitää huolen siitä, että keho tuntuu viileältä, jolloin tuntuu kuin nestettä ei haihtuisi kehosta, todellisuus voi kuitenkin olla toinen.

Moottoripyörällä matkassa ollessa taas hyvä ajoasu ja avatut tuuletusluukut saattavat pitää olosuhteet miellyttävinä, mutta nestettä haihtuu helteessä silti yllättävän paljon. Vesipullo sivulaukkuun tai reppuun, ja sitten pitäisi vielä malttaa pysähdellä silloin tällöin tankkaamaan.

Aiheesta aiemmin:

Kuusi asiaa, jotka jokaisen motoristin on syytä ottaa huomioon helteellä

Motouutiset 5 v sitten, sattuu pätemään nytkin: Viikonloppuna hellevaroitus - muistakaa nesteytys!

Kuusi asiaa, mitä kannattaa huomioida mp-ralliin valmistautuessa