Tulevana viikonloppuna ajetaan SML Loukko.com MX-liigan neljäs osakilpailu Salossa, Kavilannummen motocrossradalla. Kilpailun järjestää Turun Moottorikerho. Kilpailuun on ilmoittautunut 11:ssä eri luokassa yhteensä 300 kilpailijaa.

Poikkeavat ajopäivät

Normaalisti lauantai on varattu kokonaisuudessaan nuorimmille kilpailijoille. Tällä kertaa oli kuitenkin tehtävä poikkeus, koska perjantaina Kavilassa ajetaan Speedcrossin SM-kilpailu. Näin ollen nuorimmille ei olisi saatu varikkoa auki perjantaina. Lauantai käynnistyy siis MX TOP250 Open -luokan kilpailuilla, ja jatkuu MXQUAD-luokan, eli nelipyöräisten SM-lähdöllä.

Lauantai käynnistyy harjoitus- ja aika-ajoilla kello 9:00. Ensimmäiset kilpaerät käynnistyvät kello 11:30 ja toiset erät ovat vuorossa kello 14:45 alkaen.

MX TOP250 Open -luokassa ajetaan neljässä eri ryhmässä, joista mielenkiintoisin on luokan A-ryhmä. Mukaan ovat ilmoittautuneet lähes kaikki maan ykkösnimet. Ainoastaan Jere Haaviston nimeä ei lähtölistalta löydy, vaikka mies ajaakin edellisenä päivänä Kavilassa Speedcrossin Suomen mestaruudesta. Ennakkosuosikkina voisi näin ollen pitää SM-sarjan kakkosena olevaa Juuso Matikaista.

MXQUAD-luokassa ovat jaossa kauden kolmannet SM-pisteet, joista lähtee kisaamaan yhdeksän kilpailijaa. Ykkössuosikkeina kisaan lähtevät Max Karilainen ja Niko Laakso. Kumpikin on voittanut tällä kaudella yhden kisaerän ja ollut kahdesti toinen. Edellisessä osakilpailussa molemmat erät voittanut Viron Kevin Saar ei puolestaan ole Saloon ilmoittautunut.

Sunnuntai on nuorisopäivä

Sunnuntai aloitetaan kello 9:00 harjoitus- ja aika-ajojen merkeissä. Ensimmäiset kilpaerät käynnistyvät kello 12:00 ja toiset erät ovat vuorossa kello 15:00 alkaen.

MXE50 ja MX50 ovat kaikkein nuorimpien kilpailijoiden luokkia. Kilpailijat ovat 5-8-vuotiaita ja pyörät ovat MX50-luokassa 50-kuutioisia kaksitahtisia. MXE50-luokassa ajetaan vain sähkömoottoripyörillä. MXE50-luokkaa tukee Suomen Moottoriliitto. MXE50-luokka ajaa tällä kaudella vielä Rauman ja Kuopion kilpailussa.

Päivän aloittavat MXE50-luokan sähkömoottoripyörillä ajavat kuljettajat, joiden jälkeen radalle pääsevät MX50-luokan kuljettajat, joita on ilmoittautunut 19. Ennakkosuosikkina kisaan starttaa Felix Lind, joka on voittanut sarjan molemmat aiemmat kilpailut. Jooa Hakulinen on puolestaan ollut kummassakin kisassa toinen ja myös sarjakolmonen Ivor Torim on mukana Kavilassa, joten ihmeitä pitää tapahtua, jos voittaja tulee tämän kolmikon ulkopuolelta.

MX65-luokassa on mukana 72 kilpailijaa. Elias Villanen johtaa sarjaa kolmen osakilpailun jälkeen ja on ehdottomasti kärkinimi myös Kavilassa, etenkin kun Vantaalla molemmat erät voittanut Eeka Laaksonen ei aja Kavilassa. Laaksonen ajoi voittoon viime viikonloppuna EMX65-luokan EM-karsintakilpailussa Tsekissä, ja jatkaa sieltä suoraan EM-karsintakilpailuun Slovakiaan.

MXC/B- ja MXC/A-luokissa on ilmoittautuneita yhteensä 81 kilpailijaa, joista MXCB-luokassa ajaa 72. Luokka on siinä mielessä hyvin tasainen, että esimerkiksi sarjaa johtava Lari Hartus ei ole voittanut yhtään kuudesta ajetusta erästä. Sama on tilanne myös sarjakakkosena olevan Aapo Rantasen sekä sarjakolmosena olevan Justus Nikkilän kohdalla. Sarjassa neljäntenä oleva Vilho Vehviläinen on puolestaan voittanut kolme erää, mutta sarjasijoitusta rasittaa kaksi nollaerää.

Sarjan ulkopuolella ajettavassa MXC/A-luokan kahdeksasta kilpailijasta vahvin lienee SM-sarjassa toisena oleva Eemil Pesonen, sillä SM-sarjan ykkönen ja kolmonen eivät Kavilassa aja.

Kavilannummen motocrossrata sijaitsee osoitteessa Kavilannummentie 165, Salo. Kilpailuihin on vapaa pääsy.

Lisätiedot, lähtöluettelot ja sarjataulukot motti.moottoriliitto.fi