EMX Junior -luokassa 5-8 -vuotiaat kilpailijat ajavat sähkömoottoripyörillä. Kilpailuluokka ajettiin nyt ensimmäistä kertaa MX-Liigan yhteydessä. Molemmat erät ajettiin samassa järjestyksessä lähdöstä maaliin. Kolmen kärjen muodostivat Joa Luostarinen, Kevin Kiik ja Nella Lukin.

MX50-luokassa kisaan starttasi 17 kilpailijaa. Ensimmäisessä erässä Felix Lind jatkoi voittokulkuaan, vaikka saikin tehdä töitä voittonsa eteen. Startti ei ollut paras mahdollinen, mutta Lind nousi kuitenkin kärkeen jo ensimmäisellä kierroksella. Kärkipaikka ei kauaa säilynyt kun hän tippui viidenneksi. Nopeasti Lind kuitenkin nousi takaisin kärkeen ja ajoi jälleen erävoittoon. Toinen oli Jooa Hakulinen ja kolmas Aleksi Väliaho.

Toisessa erässä johtopaikka vaihtui useaan otteeseen. Ensin johdossa oli Jooa Hakulinen, sitten Felix Lind ja jälleen Hakulinen, kunnes viimeisellä kierroksella kärkeen ja voittoon nousi Aleksi Väliaho. Toiseksi nousi lopulta Ivor Torim ja kolmanneksi ajoi Hakulinen. Yhteistuloksissa päivän voittaja oli Väliaho, toiseksi sijoittui Lind ja kolmanneksi Hakulinen.

Villanen kasvatti sarjajohtoaan

MX65-luokassa oli 67 kilpailijaa, joista A-finaaliin selvisi aika-ajon 40 nopeinta. Lopuille oli paikka B-finaalissa.

A-finaalin ensimmäisessä erässä parhaasta suorituksesta vastasi Severi Hytönen, joka ajoi näin sarjan ensimmäisen erävoittonsa. Sarjan kärkinimi Elias Villanen nousi epäonnistuneen alun jälkeen sijalta 20 toiseksi. Myös Miko Korpela sai ajaa oikein tosissaan noustessaan alun 13 sijalta kolmanneksi.

Toisessa erässä Villanen ei ollut yllätettävissä, vaan hän ajoi selkeään voittoon. Toiseksi kiirehti Miko Korpela ja erän kolmas oli Robi Tikkanen. Kokonaistuloksissa Villanen otti voiton ja Korpela sijoittui toiseksi. Kolmantena podiumille nousi tässä erässä viidenneksi ajanut avauserän voittaja Severi Hytönen.

B-finaalin ensimmäisessä erässä Eliisa Keltanen kävi tiukan kisan voitosta Martti Kaurinkoskea vastaan, mutta oli ruutulipulla vajaat kaksi sekuntia nopeampana. Kolmanneksi sijoittui Romet Ennok. Toinen erä oli kärkikaksikon osalta kuin ensimmäisen uusinta. Keltanen ajoi jälleen ensimmäisenä maaliin perässään Kaurinkoski. Kolmanneksi ajoi Daniel Wiik. Tämä oli myös podiumjärjestys.

Nikkilä voittoon

MXC/B-luokassa oli 71 kilpailijaa, joten edessä oli jälleen kaksi finaalia. A-finaalin ensimmäisen erän vei nimiinsä Aleksi Pirinen. Justus Nikkilä kiirehti toiseksi ja kolmantena ruutulipulle ajoi Onni Kämäri. Toisessa erässä parhaasta vauhdista vastasi Nikkilä, Vilho Vehviläinen oli toinen ja Nico Bystedt kolmas. Sijoitukset menivät niin paljon ristiin, että Nikkilä otti yhteistuloksissa selkeän voiton, mutta toiseksi sijoittui Vehviläinen eräsijoilla 6 ja 2. Kolmanneksi sijoittui Kämäri eräsijoilla 3 ja 7.

B-finaalin ensimmäistä erää hallitsi Max Lindström johtaen lähdöstä maaliin. Konsta Haahka oli erän kakkonen ja Oiva Laine kolmas. Myös toinen erä kirjattiin Max Lindströmille, joten päivän kokonaisvoitto oli hänen. Matias Hautamäki ajoi erän kakkoseksi ja kolmantena ruutulipulle ehti Konsta Haahka. Se riitti yhteistuloksissa päivän kakkossijaan. Päivän kolmonen oli eräsijat 3 ja 4 ajanut Oiva Laine.

Liigan ulkopuolisen MXC/A-luokan kilpailun vei nimiinsä Matias Miettinen. Hän oli ensimmäisessä erässä toinen ja voitti toisen erän. Päivän kakkonen oli Samu Hytönen kahdella kolmossijallaan. Kolmantena podiumille nousi ensimmäisen erän voittonsa ansiosta Eemil Pesonen.

SML Loukko.com MX-liigan seuraava osakilpailu ajetaan 23.-24.7. Raumalla Kuivassuon radalla.

Päivän täydelliset tulokset täältä.