Vastakkain ovat Porsche 918 Spyder ja Red Bull KTM RC16 MotoGP -ratamoottoripyörä. Videon on tuottanut CarWow, ja se on melkoista katsottavaa.

Drag racessa kisataan joko neljännesmailin tai puolen mailin radalla, ja kaksi ajoneuvoa pystyy lahjomattomasti saamaan selville niiden keskinäisen paremmuuden tehon ja nopeuden suhteen.

Olennaista on, että teho ei yksin ratkaise kaikkea. Myös muut asiat vaikuttavat, kuten ajoneuvon paino. Miten sitten käy, kun tehokas Porsche 918 Spyder kisaa paljon kevyempää KTM:n MotoGP-pyörää vastaan? Kumpi ratkaisee, teho vai paino?

Kisassa käytetty hybridivoimanlähteellä varustettu Porsche 918 Spyder Supercar on kahdeksan vuotta vanha, mutta oli markkinoille tullessaan runsaasti aikaansa edellä. Siinä on Le Mans -kilpurista johdettu vapaasti hengittävä 4,6 litran V8-moottori sekä kaksi sähkömoottoria. Koko kombinaation teho on 877 hevosvoimaa, ja vääntö uskomattomat 1280 Newtonmetriä.

Spyder kiihtyy nollasta sataan 2,6 sekunnissa, sen huippunopeus on 344 km/h, ja se painaa 1674 kg.

Vuosimallin 2021 Red Bull KTM RC16 MotoGP -pyörä kuljettajanaan kolminkertainen maailmanmestari Dani Pedrosa on silti kova haastaja. Pyörä painaa kuskeineen hieman yli 200 kg ja tehoa tuhannen kuutiosenttimetrin moottori tuottaa 270 hv.

Kannattaa siis katsoa, kumpi pärjää paremmin. Videolla on kaksi kiihdytyskisaa neljännesmailin ja kaksi puolen mailin radalta. Kisoihin sisältyy myös melkoisia kepposia.

Lopuksi kisaa käydään myös jarruttamisessa.

Asiasta kertoi Hotcars, ja voit katsoa videon myös täällä