Motocrossin SM-sarjassa ajetaan tällä kaudella kuusi kaksipäiväistä kilpailua. Sarjan kolmas osakilpailu järjestetään tulevana viikonloppuna Orimattilan Ollosten radalla Orimattilan Moottorikerhon isännöimänä. Lauantaina 16.7. radalle pääsevät luokkien MXD, MXC/A, MXV55, MXV45 ja MXV35 kilpailijat. Luokissa MXD, eli naisten luokassa ja MXC/A, eli 10-15 -vuotiaiden kilpailijoiden luokassa ajetaan Suomen mestaruudesta, kun taas kolmessa veteraaniluokassa ajetaan Suomen Cup -mestaruudesta.

Naiset ajavat tällä kaudella ensi kertaa SM-sarjaa. Sarjan johdossa on kahden osakilpailun jälkeen Melissa Mäntylä, joka on voittanut kauden kaikki neljä kisaerää. Sarjakakkonen Noora Uro on mukana Orimattilassa, mutta sarjassa kolmantena oleva Ria Virtanen ei. Virtasen käsi on kipsissä kaatumisen seurauksena ja sarja hänen osaltaan pilalla. Uutena kuljettajana tulee mukaan Hanna Mertsalmi, jolta jäi kaksi ensimmäistä kisaa väliin EM-sarjan takia, EM-sarjassa 11:ksi sijoittunut Mertsalmi tulee varmasti taistelemaan kisan voitosta. Luokkaan on ilmoittautunut 20 kilpailijaa.

MXC/A-luokkaa johtaa Jan-Jasper Köiv ennen Eemil Pesosta ja Viktor Leppälää. Kaikki luokan kärkinimet ovat ilmoittautuneet myös Orimattilaan, pois lukien Leppälä, joka taistelee samaan aikaan luokan Euroopan mestaruudesta Tsekin Loketissa. Kisaan starttaa kaikkiaan 32 kilpailijaa.

Pääluokat sunnuntaina

MX125-luokassa ykkössuosikki on Aaro Menna. Hän johtaa sarjaa ja on voittanut neljästä ajetusta SM-erästä kolme ja ollut kerran toinen. Loppujoukko on erittäin tasainen, mutta Santeri Oinonen, Viljami Kyllönen ja Tiitus Räikkönen ovat nimiä, joista luultavasti ainakin joku on podiumilla myös tulevana sunnuntaina. Luokassa on mukana 50 kilpailijaa.

MX2-luokassa Orimattilaan tulee sarjajohtajana Mauno Nieminen. Erävoittoja ei ole kuin yksi, mutta tasaisuus riittää sarjan kärkipaikalle. Nieminen pääsee ajamaan nyt kotiradallaan, joten erävoittojen määrä saattaa hyvinkin kasvaa. Kasper Kangasniemi, Kimi Koskinen Eliel Lehtinen ja Sampo Rainio, tähyävät varmasti myös podiumille. Kisaan starttaa 25 kilpailijaa.

MX1-luokan ehdoton ennakkosuosikki on Jere Haavisto. Hän on voittanut kaikki ajetut SM-erät ja ihmeitä täytyy tapahtua, mikäli voittoputki ei saa jatkoa. Juuso Matikainen ajaa kotiradallaan ja hakee edelleen kauden ensimmäistä voittoaan. Olisiko hänestä Haaviston kukistajaksi? Mukana on myös kaksi nopeaa virolaiskuljettajaa. Andero Lusbo on sarjassa kolmantena ja lähtöluettelosta löytyy myös hallitseva Suomen mestari Indrek Mägi, joka ajaa nyt kauden ensimmäisen SM-kisansa. Kauden ensimmäisen SM-kisansa ajaa myös polvileikkauksesta toipunut Emil Silander, joka ajoi viime kaudella SM-pronssille. Starttipuomille asettuu 21 kilpailijaa.

Kilpailun lipunmyynti tapahtuu portilta. Lippu lauantaille maksaa 10 EUR ja sunnuntaille 15 EUR. Alle 12-vuotiailla on alueelle vapaa pääsy. Kilpailut Orimattilassa käynnistyvät lauantaina kello 11:10 ja sunnuntaina tasan kello 11:00.

Ollosten motocrossrata sijaitsee osoitteessa Kangasvuokontie 14, 16300 Orimattila.

Sunnuntain kilpailua voit seurata myös Youtuben kautta täällä. Suora lähetys alkaa kello 10:45.

Aiheesta aiemmin: 

SM-motocross: Menna, Nieminen ja Haavisto voittoisassa vireessä

SM-motocross: Mäntylä ja Leppälä voittoihin Siilinjärvellä

Amoqista Motocrossin SM-sarjan pääyhteistyökumppani