MXD-luokassa puomille asettui vain 18 kilpailijaa, sillä aika-ajossa rajusti kaatunut Hanna Mertsalmi ei päässyt erään mukaan. Ensimmäisessä erässä parhaan startin otti tuttuun tyyliinsä Noora Uro, mutta jo ensimmäisellä kierroksella kärkeen nousi tähän mennessä kaikki SM-erät voittanut Melissa Mäntylä. Eroa toisena olevaan Uroon alkoi syntyä kierros kierrokselta, mutta samalla kärkikaksikko karkasi muilta. Tiukka taistelu kolmossijasta päättyi lopulta Karleen Randverin eduksi.

Toisen erän alkukolaroinnin jälkeen parhaiten aloitti Milla Turunen, mutta kohta kärkipaikan otti Noora Uro. Kolme kierrosta mentiin Uron johdolla, mutta sitten kärkeen nousi lähtökolarin jälkeisen rivakan takaa-ajon jälkeen Melissa Mäntylä. Hän ei kärjessä virheitä tehnyt, vaan ajoi jälleen erävoittoon. Näin Mäntylä on voittanut kaikki kauden kuusi ajettua SM-erää.

- Kokonaisuudessaan oli ihan hyvä päivä. Aika-ajossa ja ensimmäisessä erässä ei ollut mitään ihmeellistä. Toisen erän lähtökolarissa heitin vähän volttia. Siinä sai sitten ohittelutreeniä, Mäntylä naureskeli.

Erän ja päivän kakkoseksi ajoi Noora Uro. Erän kolmanneksi nousi puolivälin jälkeen Karleen Randver ja se tiesi samalla myös kokonaistuloksissa podiumin kolmospaikkaa.

Köivin ensimmäinen SM-voitto

MXC/A-luokan SM-pisteitä lähti jahtaamaan 31 kilpailijaa.

Ensimmäisessä erässä Jasper Köiv vei joukkoa kolme kierrosta, kunnes kärkipaikan otti haltuunsa Eemil Pesonen. Köiv jatkoi toisena ja kolmospaikalle nousi Matias Miettinen. Tämä oli myös erän maaliintulojärjestys.

Samat nuorukaiset muodostivat kärkikolmikon myös toisessa erässä, mutta järjestys vaihtui. Köiv ehti maaliin ennen Pesosta ja otti näin päivän voiton, Pesonen oli päivän kakkonen ja erässä sekä kokonaiskisassa kolmanneksi sijoittui Miettinen.

- Päivä meni tosi hyvin. Ensimmäinen erä oli vähän nihkeä ja olin siinä toinen, sitten toisessa erässä ajo oli tosi hyvää. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin, Köiv kertoi.

Virtanen, Wiik ja Mutikainen veteraanivoittoihin

MXV55-luokan ensimmäisessä erässä Pasi Virtanen ei antanut muille mitään mahdollisuuksia vaan johti erää lähdöstä maaliin. Juha Koirikivi nousi neljännellä kierroksella erän kakkoseksi ohitettuaan kolmanneksi sijoittuneen Antti Paasosen. Virtanen jatkoi hyvää ajoaan myös toisessa erässä ja ajoi jälleen voittoon. Avauserän tapaan Koirikivi ajoi ruutulipulle toisena. He muodostivat myös päivän kärkikaksikon. Kolmantena miehenä palkintopallille nousi toisessa erässä kolmanneksi sijoittunut Sakari Hyväri.

MXV45-luokassa kärjen järjestys ensimmäisessä muotoutui jo toisella kierroksella, kun Alexander Wiik ohitti johdossa olleen Jarno Mattilan. Kolmantena ruutulipulle ajoi Lari Lehtiö. Toinen erä oli kuin ensimmäisen uusinta. Maaliin tultiin aivan samassa järjestyksessä kuin ensimmäisessäkin erässä. Näin ollen järjestys yhteistuloksissakin oli luonnollisesti Wiik, Mattila ja Lehtiö.

MXV35-luokan avauserää hallitsi Eemi Mutikainen lähes lähdöstä maaliin. Janne Metsämäki oli lähes yhtä selkeästi erän kakkonen. Kimmo Laakso putosi lähdössä yhdeksänneksi, mutta hyvä takaa-ajo tuotti tulosta. Laakso poimi sijan toisensa jälkeen päätyen lopulta maaliin kolmantena. Mutikainen kuittasi toisenkin erän nimiinsä ja vei näin myös päivän kokonaisvoiton. Laakso ja Metsämäki tulivat maaliin seuraavina ja päätyivät näin tasapisteisiin. Laakso oli kuitenkin päivän kakkonen jälkimmäisen erän kakkossijansa ansiosta ja Metsämäki nousi podiumin kolmospallille.

Kilpailut Orimattilassa jatkuvat tänään sunnuntaina, jolloin vuorossa ovat SM-luokat MX125, MX2 ja MX1.

Päivän tulokset: https://speedhive.mylaps.com/Events/2016701