Selvennykseksi vielä, että kun Googlen kuvahakuun syötti General Leen, niin tuloksena oli läjittäin itsetehtyjä oranssien ajoneuvojen kuvia, joissa luki "General Lee". Me olimme ymmärrettävästi kiinnostuneita vain moottoripyöristä, ja nimenomaan sen vuoksi, että löytyisikö tämän kyseisen pyörän rakentaja jostain. Ei löytynyt, mutta lopulta törmäsimme itse asiaan, eli Dukes of Hazzard -kultti-tv-sarjaan, jonka olemassaolo selittää luontevasti erilaisten oranssien General Lee -ajoneuvojen olemassaolon.

Dukes of Hazzard tv-sarjaa tehtiin vuoden 1979 tammikuusta vuoden 1985 helmikuuhun asti. Sarjan nimen tekisi mieli kääntää Hazardin herttuoiksi, ja sehän varmaan piilomerkitys onkin, mutta "virallisesti" sarja kertoo Hazzardin kuvitteellisessa piirikunnassa asuvista Duken serkuksista Bo Dukesta, jota esitti John Schneider ja Luke Dukesta, jota näytteli Tom Wopat.

Nämä jakelevat enonsa leivissä laittomasti pontikkaa, mikä tietysti aiheuttaa jatkuvaa kärhämää virkavallan kanssa. Aikaa myöten sarjan pääosaan nousi Bon auto, vuosimallin 1969 Dodge Charger. 

Ratsuhan se autokin kai on

Auto on nimetty Etelävaltioiden kuuluisan kenraalin Robert E. Leen mukaan, ja kun syvässä etelässä tv-sarjassa ollaan, niin autoon on myös maalattu konfederaation lippu. Dodge Chargerin nimikin liittyy sopivasti ratsuväen käyttämiin hevosiin, sillä sana "charger" tarkoittaa nimenomaan taistelukäyttöön harjoitettua isokokoista ratsuhevosta.

General Lee -auto toimiikin ketterästi kuin ajatus, ja sen rooliin kuuluu tehdä sarjan poliiseista naurunalaisia tavalla tai toisella. Erilaiset hypyt ja loikat ovat auton tai veljesten, miten haluatte, erikoisalaa, ja autoja romutetaankin tv-sarjaa tehdessä uskomaton määrä. Yhä edelleen fanit kiistelevät siitä, onko oikea määrä yleisimmin mainittu 321 Chargeria, vai tuhottiinko niitä sittenkin "vain" 256. Alkuperäisiä tv-sarjoissa käytettyjä autoja pitäisi kuitenkin olla vielä olemassa toistakymmentä kappaletta.

Tv-sarjan pohjalta on tehty myös tuoreempaa tavaraa oleva elokuva The Dukes of Hazzard, jonka ensi-ilta oli vuonna 2005. Pääosissa mm. Sean William Scott, Johnny Knoxville, Jessica Simpson, Burt Reynolds ja Willie Nelson.

Harri-Pekka eli HP Virkin Kölnissä kohtaama General Lee -moottoripyörä oli siis jonkun tuntemattomaksi jäävän ihailijan tekemä tai valmistuttama kunnianosoitus tv-sarjalle. Mikäli joku lukijoista tunnistaa pyörän, niin olisi kiva saada siitä lisätietoja.

Mitenkäkö Johnny Cash liittyy asiaan? Hän lauloi Dukes of Hazzard -tv-sarjan alkuperäisen tunnuskappaleen, joka onkin alaansa liittyen varsin menevä ralli. Se on kuunneltavissa ja katseltavissa tästä.

Ja tässä Dukes of Hazzard -vaikutteinen General Lee edestä.