MX TOP250 Open A-luokan ensimmäisessä erässä mentiin kaksi ensimmäistä kierrosta Alexander Wiikin johdolla. Kolmannella kierroksella kärkeen nousi Emil Silander, eikä enää tuosta paikasta luopunut, vaan ajoi selkeään erävoittoon. Kakkossija sen sijaan vaihtui useaan otteeseen, mutta ruutulipulle ajoi toisena Miro Varjonen. Kolmanneksi parhaasta vauhdista avauserässä vastasi Teemu Makkonen.

Toisessa erässä kärkeen ampui Sami Aaltonen ja piti kärkipaikkaa erän puoliväliin saakka. Sitten kärkeen nousi Emil Silander ja ajoi jälleen erävoittoon. Aaltonen joutui seuraavaksi taipumaan yhden sijan kun Tomi Siro nousi erän kakkoseksi. Erän kolmanneksi nousi lopussa Miro Varjonen. Yhteistuloksissa päivän voiton otti Silander ja toinen oli Varjonen. Kolmantena podiumille nousi kaksi nelossijaa ajanut Alexander Wiik.

Open B-luokan voittoon ajoi Santeri Kämäräinen. Hän voitti ensimmäisen erän ja oli toisessa kakkonen. Toiseksi ajoi Joel Lahti ja kolmanneksi Toni Nieminen.

Open C-luokassa Ossi Soukkala ajoi eräsijat 1 ja 2, joka oikeutti päivän voittoon. Verneri Aaltonen ajoi puolestaan ensimmäisen erän kolmanneksi ja voitti toisen. Hän oli päivän kakkonen. Kolmanneksi sijoittui Jesse Katainen.

Open D-luokan molemmat erät ajettiin kärkikolmikon osalta samassa järjestyksessä maaliin. Timo Peltoaho otti kaksi erävoittoa, Adam Rekola kaksi kakkossijaa ja Marko Pio oli kahdesti kolmas. Tämä oli luonnollisesti myös päivän lopputulos.

Takalo / Grönqvist voittoon

MXSV-luokassa ei kilpailijamäärällä mässäilty, sillä SM-pistejahtiin lähti vain kuusi kilpailijaparia. Mikko ja Henri Jumppanen ottivat kärkipaikan heti lähdöstä, kuten SM-pistejohtajalta sopi odottaakin. Iiro Takalo / Johan Grönqvist ajoivat toisena ja Peeter Salonen / Erki Ruuli olivat kolmantena. Viimeinen kierros sekoitti kuitenkin koko pakan, kun Jumppaset putosivat sijalle viisi. Näin voittoon ajoi kaksikko Takalo / Grönqvist. Salonen / Ruuli nousi toiseksi ja kolmantena ruutulipulle ehtivät Pasi ja Valtteri Mäki.

Toisesta erästä Jumppaset selvisivät ilman ongelmia ja ajoivat voittoon johtamalla lähdöstä maaliin. Takalo ja Grönqvist kävivät lähes koko erän ajan tiukkaa kisaa kakkospaikasta Pasi ja Valtteri Mäkeä vastaan. Mäet hiillostivat tiukasti, mutta ohituspaikkaa ei vain löytynyt, joten tyytyminen oli kolmossijaan. Yhteistuloksissa voiton otti kaksikko Takalo / Grönqvist. Kakkospaikalle nousivat lopulta Jumppaset ja kolmannen paikan podiumilta miehittivät Mäet.

SML Loukko.com MX-liiga jatkuu 6.-7.8. Kuopiossa Heinjoen motocrossradalla.