"Sain vasta toiselle kierrokselle ajamisen sujumaan toivotusti. Virheet pysyivät poissa ja pystyin iskemään pitkälle endurokokeelle toivotun ajan. Kun loppupäivä sujui ajollisesti samaan malliin, päivävoitto, mitä haettiin, oli tosiasia. Nyt katse kohti Unkaria ja sieltä haetaan tietysti jatkoa tämän päiväiselle," Roni Kytönen kertoi.

Peetu Juupaluoma ajoi 13:sta ja päivä ei sisältänyt lauantain kaltaisia tilanteita.

"Reitin kuluessa enemmän ajo vain parani. Yritin viimeisellä kierroksella puristaa muutaman sijan ylöspäin tuloksissa, mutta tällä kertaa ei ihan riittäny, Juupaluoma pohti.

Hermanni Haljala ei startannut sairastumisen vuoksi.

Nuorten GP:ssä Samuli Puhakaisen päivä lähti liikkeelle pohja-ajalla päättyen kuitenkin jo toisella maastokokeella.

"Moottori ylikuumeni jostain käsittämättömästä syystä ja hajosi ensimmäisellä endurokokeella. Ajaminen oli terävää heti aamusta, joten harmittaa, mutta tälläistä tämä vaan välillä on," Haljala tuskaili.

Pyry Juupaluoman sijoitus oli 6.

"Aamu lähti todella hyvin liikkeelle ja olin podiumpaikassa kiinni. Taistelin paikasta sekuntipelissä, kunnes viimeisellä extremekokeella kaaduin ja hävisin siinä sitten yli puoli minuuttia. Vaikeaa oli varsinkin endurokokeella ja muutenkin tämä ei vaan sopinut maastoltaan oikein minulle. Vauhdillisesti kuitenkin pystyin ajamaan sijoituksia asettamieni tavoitteiden mukaisesti, joten Unkariin lähden luottavaisin mielin," Juupaluoma kuvaili.

Niko Puotsaari keskeytti sunnuntain kilpailun.

Sarja jatkuu 5-7.8.2022 Zalaegerszegissä, Unkarissa.

Tulokset:

Enduron MM-sarja 5/7 osakilpailu 31.7.2022, Gelnica, Slovakia 8/8 maastokoetta

Junioreiden GP

1) Roni Kytönen, FIN, HONDA 1.07.17,42  2) Zachary Pichon, FRA, Sherco +17,47  3) Max Ahlin, SWE, Beta +21,02...13) Peetu Juupaluoma, FIN, Husqvarna +3.16,36  Hermanni Haljala ei startannut sunnuntaihin

Nuorten GP

1) Kevin Cristino, ITA, Fantic 1.08.42,91  2) Harry Edmondson, GBR, Fantic +22,46  3) Albert Fontova, ESP, KTM +1.42,26...6) Pyry Juupaluoma, FIN, Fantic +2.44,02   Samuli Puhakainen ja Niko Puotsaari keskeyttivät kilpailun