Porissa nuori nainen menehtyi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ajauduttuaan kevytmoottoripyörällään kaarteessa ulos tieltä. Onnettomuus tapahtui yhden aikaan Vanhalla Raumantiellä.

Kevytmoottoripyörän ulosajo on jo toinen nuoren kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus lyhyen ajan sisällä Porissa. Sunnuntai-illalla 24.7. nuori mies menehtyi Kirrinsannantiellä törmättyään moottoripyörällä tien laidalla olevaan kaiteeseen.

– Molempia tapauksia yhdistää se, että nuori kuljettaja on ollut ennen onnettomuushetkeä ajelemassa yhdessä ystäviensä kanssa. Poliisin tähän mennessä saamien tietojen perusteella ajotapa on voinut vaikuttaa onnettomuuksien syntymiseen, kertoo rikoskomisario Joachim Mattfolk.

Tapausten myötä poliisi on äärimmäiseen huolissaan nuorten liikennekäyttäytymisestä sekä ennen kaikkea tieliikenneturvallisuuden kehityksestä yleensä.

Tänä vuonna Lounais-Suomen liikenteessä on kuollut jo 18 ihmistä, mikä on neljä henkeä enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. 

– Kaikkien tielläliikkujien, niin nuorten kuin kokeneempien, tulisi aina ottaa paitsi oma myös muiden tielläliikkujien turvallisuus huomioon. Kaksipyöräisten ajoneuvojen kuljettajat ovat liikenneonnettomuuden sattuessa huomattavasti haavoittuvammassa asemassa autoilijoihin verrattuna, Mattfolk muistuttaa.