Tulevana viikonloppuna on vuorossa SML Loukko.com MX-liigan kuudes osakilpailu. Samalla ajetaan myös MXQUAD-luokan neljäs SM-osakilpailu. Kilpailu ajetaan Heinjoen motocrossradalla Kuopion Moottorikerhon isännöimänä. Kaksipäiväiseen kilpailuun on ilmoittautunut 11 luokassa yhteensä yli 300 kilpailijaa.

Nuoret edellä

Koko lauantai on pyhitetty kaikkein nuorimmille kuljettajille. Lauantai aloitetaan kello 8:00 harjoitus- ja aika-ajojen merkeissä. Ensimmäiset kilpaerät käynnistyvät kello 11:00. Kilpailu viedään läpi non stop -aikataululla. Kun ensimmäiset erät on ajettu, pidetään puolen tunnin tauko. Tämän jälkeen ovat vuorossa toiset kilpaerät.

Kisa käynnistyy MX50-luokan lähdöllä, jossa ilmoittautuneita on 24. Ennakkosuosikkina kisaan starttaa Felix Lind, joka on voittanut 8 ajetusta erästä 7. Palkintopallille tähyävät varmasti myös Jooa Hakulinen, Ivor Torim ja Aleksi Väliaho.

MX65-luokassa on mukana 87 kilpailijaa. Elias Villanen tulee Kuopioon reilussa pistejohdossa ja pystyy varmistamaan sarjan mestaruuden jo ennen viimeistä osakilpailua. Sarjassa toisena on Severi Hytönen, joka pääsee nyt ajamaan kotikisaansa ja haluaa varmasti hyvät pisteet myös täältä. Myös Miko Korpela ja Jimi Marttila hakevat kärkisijoituksia Kuopiosta.

MXC/B- ja MXC/A-luokissa on yhteensä 87 kilpailijaa, joista MXCB-luokassa ajaa 83. Luokka on erittäin tasainen, josta kertoo sekin, että kun on ajettu 10 erää, on erävoittajia 7. Sarjaa johtaa Lari Hartus, jolla ei ole yhtään erävoittoa. Vilho Vehviläisellä on puolestaan kolme erävoittoa, mutta vastaavasti myös kolme nollaerää. Kun tähän kaksikkoon lisätään Justus Nikkilä, Arttu Savola ja Aapo Rantanen, niin todennäköisesti joku heistä on myös Kuopion kisan tuleva voittaja.

Sarjan ulkopuolella ajettavassa MXC/A-luokan neljästä kilpailijasta voittoon voi ajaa kuka tahansa, mutta SM-sarjassa korkeimmalla on tässä vaiheessa Eemil Pesonen. Kuopiolaisväriä lähdössä edustaa Samu Hytönen.

Vanhempien vuoro

Sunnuntaina on aikuisten kilpailijoiden vuoro. Päivä käynnistyy MX TOP250 Open -luokan kilpailuilla ja jatkuu MXQUAD-luokan, eli nelipyöräisten SM-lähdöllä. Harjoitus- ja aika-ajot käynnistyvät kello 9:00. Ensimmäinen kilpaerä pääsee radalle kello 11:30. Myös sunnuntai ajetaan non stop -aikataululla.

MX TOP250 Open -luokassa ajetaan neljässä eri ryhmässä, joista mielenkiintoisin on luokan A-ryhmä. Ennakkosuosikin viittaa voisi tarjota Pekka Nissisen harteille. Podiumille tähtäävät varmasti myös kotikisaansa ajavat Jere Rönkkö, Tatu Pekkarinen ja Santeri Kämäräinen.

MXQUAD-luokassa ovat jaossa kauden neljännet SM-pisteet. Niko Laakso tulee pistejohdossa Kuopioon ja voitti edellisen osakilpailun. Max Karilainen on sarjataulukossa kuitenkin vain kahdeksan pisteen päässä, joten tämä kaksikko taistelee vahvimmin kisan voitosta.

Lippuja voi ostaa portilta. Liput maksavat aikuisilta 10 EUR ja alle 15 v 5 EUR. Alle kouluikäisillä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Heinjoen motocrossrata sijaitsee osoitteessa Savitie 189, Kuopio (70870 Hiltulanlahti).