Tuomas Kesti:

"Viikonloppu ei mennyt ihan odotetulla tavalla, treeneissä vauhti oli hyvää ja ajo varmaa, joten odotettavissa oli hyvää tulosta.

Aika-ajoihin lähdin hyvällä fiiliksellä, viimeinen puristus jäi kuitenkin saamatta ja aika-ajoissa ruutu 3. Kisassa lähdin hakemaan mitäs muutakaan kuin voittoa. Ekalla kierroksella sain pidettyä 3. sijan kunnes keula luiskahti alta radan loppuosassa. Siitä pyörä pystyyn ja lähdin jahtaamaan muita kisan hänniltä. Sainkin nopeasti 3 kuskia ohitettua, kunnes nopeassa oikeessa mutkassa, lähti high siderit mutkan avauksessa ja kisa oli siinä.

Sunnuntain warmup:iin lähdin pikkuveljen pyörällä, koska omani oli mennyt niin huonoon kuntoon ja Matias ei saanut lääkäriltä lupaa osallistua kisaan. Säädettiin jarrukahvat yms. vaihdepolkimet itselle hyväksi varikolla, mutta radalle päästyäni tuntui, ettei vaihdepoljin ollutkaan kohdallaan. Las Palmasin jarruun mentäessä vaihdoin vaihteet normaalisti, kunnes vahingossa jalan osuessa polkimeen meni välivapaa päälle ja vielä toisen kerran jalan osuessa polkimeen meni ykkösvaihde päälle. Tästä johtui kova takarenkaan luisto ja high siderit mutkaan sisälle mentäessä. Loukkasin tässä rytäkässä myös itseäni sen verran, että luultavasti kausi loppuu tähän. Vasemmasta olkapäästä meni AC nivel sijoiltaan sekä vasempaan keuhkoon tuli joitakin ruhjeita. Nämä on motorsportin varjopuolia, joita tänä viikonloppuna oli kyllä enemmän kuin tarpeeksi."

Matias ja Tuomas Kesti varikolla.

Matias ja Tuomas Kesti varikolla.

Matias Kesti:

"Lauantaina lähdin hyvällä fiiliksellä aika-ajoon ja ajaminen kulki ja otin paalupaikan ekaan kisaan.

Kisassa sain ihan hyvän lähdön ja ajoin toisena kunnes yritin ohitusta, arvioin tilanteen väärin ja kaaduin. Epäonnisesti kaadoin Lehtirannan, pahoittelut vielä siitä.

Kaatumisen jälkeen lääkäri ei antanut aivotärähdyksen vuoksi lupaa ajaa, joten viikonloppu jäi osaltani siihen.

Kauden viimeiset osakilpailut ajetaan Jurvan Botniaringillä kolmen viikon päästä, sinne on tarkoitus lähteä kisaamaan kunhan saadaan pyörä ja kuski kuntoon."

Rasmus Nurmi.

Rasmus Nurmi.

Rasmus Nurmi:

"Perjantain viralliset harjoitukset alkoivat hienossa auringonpaisteessa. Ensimmäiset treenit meni ihan hyvin. Sen jälkeen sade sotki loppupäivän treenit, kun ei oikein satanut kunnolla, vaan rata olin osin märkää ja osin kuivaa. Näin ollen loput kaksi treeniä jäi ajamatta.

Lauantai aika-ajoihin lähdettiin kuivalla kelillä hakemaan hyvää lähtöruutua.

En saanut hyvää rytmiä päälle, eikä nopeampia kilpakumppaneita osunut kohdalle, mistä olisi saanut vetoapua. Joten lähtöruutu oli yhdeksän.

Kisa 1. Sain huonon lähdön ja jäin melkein joukon hännille. Kova yritys oli kuitenkin, sain ohitettua muutaman kuskin. Ikävästi useamman kilpakumppanin kaatumisen johdosta maalissa oman luokan 4.

Kisa 2. Lauantain kierrosaikojen mukaan lähtöruutuni oli 8. Jälleen lähtö epäonnistui.

Rasmus Nurmi.

Rasmus Nurmi.

Viidentenä olevaa yritin ajaa kovaa kiinni ja sainkin saavutettua joka kierroksella. Olin jo melkein iskuetäisyydellä kunnes kierroksella ohitettava tuli juuri keskellä mutkaa eteen ja jouduin sen verran kiertämään että edellä oleva pääsi karkuun. Sen jälkeen ei ollut enää mahdollisuutta saada kiinni kierrosten loputtua kesken. Joten maalissa olin oman luokan 6.

Ei aivan mennyt viikonloppu odotusten mukaan, mutta nyt vielä useammat treenit ennen Botniaringin kisoja ja siellä isketään sitten täysillä!"

Seuraava osakilpailu Botniaringillä 19-21.8.2022.

Aiheesta aiemmin:

Road racing: Kestit mukana Ruotsinmestaruussarjassa mahtavin tuloksin

Kallio Racingin junioritiimin SM-kausi käynnistyi Virtasalmen Motoparkissa

SM-ratamoottoripyöräily: Kallio Racing Junior teamin toinen kisaviikonloppu Kemoran moottoriradalla