Loftaamisella Dusty Wessels tarkoittaa etupyörän hallittua nostoa tai keventämistä tielle sattuvan esteen helpommaksi ylittämiseksi. Noston avulla lievennetään törmäystä tai iskua, jonka voivat aiheuttaa esimerkiksi tiessä olevat routareiät, kivet tai puiden juuret.

Wessels harrastaa loftaamista maastossa ajaessaan koska "haluan suojella itseäni ja pyörääni; en halua murjoontunutta etuvannetta enkä menettää pyöräni hallintaa".

Tekniikka on periaatteessa yksinkertainen: kun lähestyy väistettävää kohdetta, niin ensin kaasu pois: jousituksen halutaan puristuvan kasaan. Käytettävällä vaihteella ei ole väliä. Kun ollaan sopivasti kohdalla niin reippaasti lisää kaasua ja kaasu säilyy, kunnes etupyörä koskettaa maata.

Tekniikan avulla saa etupyörän sijoitettua tai pidettyä haluamallaan linjalla.

"Voit myös hypätä, se on riskialttiimpaa, mutta tarjoaa paljon hauskuutta", vakuuttaa Wessels.

Riskialttius tarkoittaa sitä, että olosuhteiden pitää olla todella hyvät, että voit hyppäyttää pyörää mukavasti ja turvallisesti.

Hypätessä tai hyppyytettäessä prätkän molemmat pyörät pitää saada irti maasta.

Jos hypyn jälkeinen alue ei ole riittävän hyvää maastoa, tai jos et näe laskeutumispaikkaa kunnolla hypyn lähtöpaikasta, niin ei kannata yrittää. Samoin jos on tunne ettei ole viisasta.

Dusty Wessels.

Dusty Wessels.

"Myös ylihypättävän kohteen ominaisuudet vaikuttavat", Wessels selittää hyvin esimerkein.

Vauhdin ei välttämättä tarvi olla kova, vauhtia määrittää myös se, miten paljon kiitorataa on käytettävissä hyppyä ennen ja sen jälkeen.

Hypyssä takapyörän pitäisi osua laskeuduttaessa maahan ensin.

Että onnistuisi, pitää lisätä kaasua sopivasti ja kiskaista tangosta. Tekniikka on seuraavanlainen: seiso, lähesty hyppyä polvet taivutettuna ja samalla hetkellä kun etupyörä on sopivassa kohtaa, kaasuta ja vedä tangosta taaksepäin hieman.

"Kun laskeudut takapyörä edellä alas, anna etupyörän laskeutua ja pidä kaasu samana ja sitten vain jatka matkaa edelleen kaasu samana," Wessels kehottaa.

Tämä sen vuoksi, ettei tipu etupyörä edellä ja pyörä pysyy hallinnassa. Videolla myös ohjeet hidasvauhtisen hypyn toteuttamiseksi.

Vaikka video on tarkoitettu itseopiskelua varten, kannattaa olla varovainen, ottaa kaveri mukaan treeneihin ja tutustua videoon ajatuksen kanssa ennen kuin lähtee kokeilemaan.

Voit katsoa videon myös täällä. Dusty Wesselsin sivuille pääset tästä.