Samuel keskittyy.

Samuel keskittyy.

Irlanninmeren tuulisissa olosuhteissa ajettu kilpailu ei ollut yhtä rankka koettelemus kuin edelliset auringon paahteessa ajetut kilpailut. Kuitenkin jaksojen fyysinen vaatimustaso teki urakasta yhtä rasittavan sekä ajajille että kalustolle.

Varikkoalueena toimi Mansaarten TT-ajojen varikko, jonka kisahistoria oli läsnä. Samuelin ajo vaikutti varmalta ja alkukautta vaivannut pieni huolimattomuus oli poissa. Käyntivika moottoripyörässä pilasi SM-joukkuekisan. Vian selvittämiseen tarvittiin apua oman kerhon moottoripyörävelhoilta. Tämä ei aiheuttanut epävarmuutta ja luotto TRRS -merkkiin säilyi lujana. Kroppaansa likoon laittava Samuel ei selvinnyt tälläkään kertaa kolhuitta. Puujalan saanut mies vakuutti, ettei sillä ollut merkitystä kilpailutuloksen kannalta.

Katso kaatumisvideo IG-tililtä _sjracing. Videon kuvasi paikallinen poika, jonka lippikseen Samuel vetäisi nimikirjoituksen kiitokseksi.

Vaikka kisa ei vielä ollut se nappisuoritus, ajoi Samuel nousujohteisesti ja kilpailun kolmas kierros oli paras. Lopputuloksena oli kolmastoista sija, sekä EM-sarjapisteet.

EM3: Samuel ja ensimmäiset nimikirjoitukset jaettu legendaarisella Mansaarella.

EM3: Samuel ja ensimmäiset nimikirjoitukset jaettu legendaarisella Mansaarella.

Kisapaikan läheisyydessä telttamajoittuneen kuljettajan olemus oli rennompi kuin aiemmissa osakilpailuissa. Kolmen vuorokauden matka kilpailupaikalle ei näkynyt miehen kasvoilla. Huumoria ja naurua oli ilmassa, kun Samuel tervehti kanssakilpailijoitaan varikkoalueella. Tuntuma maastoon oli hyvä ja ajo maistui.

– Pito on yllättävän hyvä kallioilla. En ole koskaan ajanut kallioilla, joissa on noin kova pito, Samuel totesi innostuneena kilpailun jälkeen.

EM-kauden kolmas kilpailu on takana ja tiimi jatkaa matkaa kohti Skotlantia. Siellä ajetaan sarjan seuraava osakilpailu. Matkalla Samuel, valmentaja sekä managerin virkaa hoitava isä katselevat videoita ja analysoivat suorituksia. Loppukauden kilpailuissa ajon tasaisuutta on vielä hiottava. Isojen, viiden pisteen, virheiden vaikutus kovenee ja sitä varten on treenattava tehokkaasti myös kilpailumatkoilla.

Kuten edelliselläkin kerralla, Samuelin sanoin: ”Jatkamme harjoittelua ja tulemme vahvempana takaisin. Kiitos kaikille tukijoille ja matkassa mukana olleille”.

EM3 Samuel ylittää esteen ja reppuri (avustaja, minder) Tommi varmistaa.

EM3 Samuel ylittää esteen ja reppuri (avustaja, minder) Tommi varmistaa.