Uusi YZ450F tuottaa merkittävästi enemmän tehoa aiempaan verrattuna ja painaa tankattuna vain 109 kg. Käännetyllä sylinterinkannella varustetun täysin uuden 450 cm3 moottorin hyödyt perustuvat optimoituun palotilaan ja uudelleen suunniteltuun mäntään sekä kevyempään sylinterirunkoon, jotka parantavat moottorin tehoa ja käyttäytymistä.

Moottori kiertää korkeammalle ja suorituskyvyn parantamiseksi kampiakseli, kiertokanki, nokkaketju ja moottorin ilmanotto on uudistettu.

Uuden YZ450F:n kytkin on uudistettu. Siinä on levyjouset perinteisten kierrejousien sijaan. Se on myös kevyempi käyttää, ja tuntuma aiempaa välittömämpi.

Pyörän iskunvaimennusta on parannettu luokkansa parhailla ja helpposäätöisillä KYB-iskunvaimentimilla. Kuljettajat voivat nyt saada tiedot jousituksen säädöistä Powet Tuner –sovelluksen kautta älypuhelimeensa, jolloin säätöjä ei enää tarvitse arvailla.

Uudet järjestelmät

Uudessa luistonestojärjestelmässä on kaksi avustustasoa sekä Pois päältä -toiminto. Järjestelmä auttaa kuljettajaa säilyttämään pidon entistä paremmin.Järjestelmää ohjataan Power Tuner -sovelluksen kautta, jonka avulla kuljettaja voi helposti valita haluamansa avustustason rataolosuhteiden, muuttuvan sään, tai osaamisensa mukaiseksi.

Lähtöavustinjärjestelmässä on uusi kierroslukuraja ("Rev limit") -toiminto, jossa maksimikierrosluvun voi asettaa välille 6000 – 11 000 rpm. Näin kuljettaja voi lähteä liikkeelle täydellä kaasulla.

Kun lähtöavustin tunnistaa lähdön tapahtuneen, kierroslukurajatoiminto kytkeytyy automaattisesti pois päältä, ja kun vaihdetaan kolmosvaihteelle, lähtöavustin lakkaa toimimasta.

Kaudelle 2023 Power Tuner -sovellusta on päivitetty, ja siinä on nyt intuitiivinen "Quick Tuning" -toiminto, jonka avulla haluttujen moottorin ominaisuuksien säätäminen on entistä helpompaa ja nopeampaa.

Päivitetty sovellus sisältää lisätoimintoja, kuten kierrosajastimen, kierrosluvun, polttoaineenkulutuksen, nopeuden ja muita tietoja. Siitä löytyy myös jousituksen tietosivu, joka auttaa YZ450F-pyörän kuljettajaa löytämään itselleen parhaat säädöt.

Uusi Yamaha YZ450F.

Uusi Yamaha YZ450F.

YZ450F tärkeimmät tekniset ominaisuudet

 • ·         Täysin uusi tehokkaampi, kevyempi ja kompaktimpi moottori
 • ·         Uusi viisivaihteinen vaihteisto ja kevyttoiminen kytkin
 • ·         Uusi kuivasumppuvoitelujärjestelmä
 • ·         Paino 109 kg (ajokunnossa)
 • ·         Uusi alumiininen kaksoispalkkirunko
 • ·         Uudistettu KYB jousitus
 • ·         Uusittu ulkomuoto lisää kuljettajan liikkuvuutta
 • ·         Matalampi ja kapeampi satula
 • ·         Uusi kolmessa toimintatilassa säädettävä luistonestojärjestelmä
 • ·         Päivitetty lähtöavustin
 • ·         Uusi parannettu Power Tuner -sovellus, jossa Quick Tuning säätö.

 

Saatavuus, värivaihtoehdot ja hinta

Uusi YZ450F on saatavissa marraskuusta 2022 alkaen, ja tarjolla on kaksi värivaihtoehtoa, Icon Blue ja Monster Black. YZ450F Monster Energy Yamaha Racing Edition -erikoisversiossa on mustat muovit ja tehdastiimeistä tuttu Monster Energy -grafiikka. Ohjehinnat ovat YZ450F 10 450 € ja YZ450F Monster Energy Yamaha Racing Edition 10 600 €.

Yamahan muut kauden 2023 motocross-mallit

Yamahalla on yksi kilpailukykyisimmistä ja monipuolisimmista mallistoista, joka sisältää laajan valikoiman neli- ja kaksitahtisia malleja niin aloitteleville nuorille kuin kokeneille kilpailijoille.

YZ250F-mallin nopeus ja ketteryys ovat luokkansa kärkeä - Maxime Renaux voitti kyseisellä pyörällä MX2-maailmanmestaruudeen vuonna 2021.

Yamaha loi maineensa kaksitahtimoottoreilla ja YZ125 ja YZ250 ovat luokkiensa parhaimmistoa. YZ85 on yksi johtavista nuorten motocrosspyöristä ja YZ65 antaa uusille kilpa-ajajille parhaan mahdollisen alun motocrossiin. Yamahan TT-R-lastenpyörämallistosta löytyy kaikenikäisille kuljettajille sopiva mallivaihtoehto. PW50 on täydellinen nuoren aloittelijan pyörä, jossa on täysautomaattivaihteisto ja kardaaniveto.

Saatavuus, värivaihtoehdot ja hinta

Yamahan motocrossmallit toimitetaan Yamahan uusimman sukupolven Icon Blue -kilpavärein uudessa graafisessa ulkoasussa, ja ne ovat saatavissa elokuusta 2022 alkaen. Saatavuus vaihtelee malleittain.

YZ250F-, YZ250- ja YZ125-mallit ovat saatavissa myös Monster Energy Yamaha Racing Edition -versioina, joissa on mustat muovit ja Monster Energy -kuviointi, joka on saanut inspiraationsa Yamahan tehdaskuljettajien voittajapyöristä.

Yamahan alkuperäiset lisävarusteet

Yamaha kehittää jatkuvasti yksityiskuljettajille ja -tiimeille GYTR® Performance Parts and Kit -osia ja -sarjoja, jotka parantavat entisestään Yamaha pyörien suorituskykyä. Yamahan alkuperäisiin lisävarusteisiin ja vaatteisiin sisältyy laaja valikoima lisävarusteita, ajovarusteita ja vapaa-ajan vaatteita aikuisille sekä lapsille ja valikoima laadukkaita Yamalube-voiteluaineita.