MXGP-luokassa. KTM-kuljettaja ajoi hienosti jo lauantaina karsintaerässä sijalle 16. ja teki vahvaa suoritusta sunnuntaina ensimmäisessä erässä ollen puoleen väliin asti sijalla 15., kunnes ajolaseista loppuivat puhtaat pinnat ja kaatuminen tiputti hänet useita sijoituksia alaspäin.

- Lauantaipäivä oli kokonaisuudessaan todella hyvä ja olen tyytyväinen karsintaerän 16. sijaan maailman kovimpien kuljettajien joukossa. Tänään ensimmäinen erä kulki kanssa pitkään hyvässä tahdissa, mutta onnistuin jotenkin heittämään laseista kaikki repäisykalvot ja jouduin kädellä pyyhkimään linssiä. Sitten vielä kaatuminen siihen päälle.

Toisessa erässä en onnistunut lähdössä ja lähdin tekemään matkaa ihan joukon hänniltä, mistä onnistuin sitten nousemaan sijalle 17., mihin olen tyytyväinen kyllä noin huonon lähdön jälkeen. Paljon jäi positiivisia asioita näistä kolmesta MM-osakilpailusta sekä samalla paljon myös parannettavaa ja toivon kovasti, että asiat saadaan siten järjestettyä, että pystyn Silve Racing kanssa yhdessä ajamaan MM-sarjaa ensi vuonna vielä laajemmin, Haavisto kertoi päivän jälkeen.

Lehtisellä vahvaa suorittamista EMX125-luokassa

Silve Racingin Eliel Lehtinen teki vahvaa suorittamista EMX125-luokan molemmissa kilpailuerissä ja heikkojen lähtöjen jälkeen teki kovaa nousua erien loppupuolella. Ensimmäisessä erässä nousu riitti sijaan 12. ja sunnuntaina ajetussa toisessa erässä Lehtinen ehti tehdä nousua jo sijalle 17., kunnes kaatui ohitus yrityksessä ja samalla pyörä otti hieman iskua, mutta hän sai ajettua erän ruutulipulle ollen 29.

- Vaihteleva viikonloppu takana. Aika-ajoissa kaaduin toisella nopealla kierroksella, jonka jälkeen oli jostain syystä todella vaikea löytää oma rytmi. Tämä jälkeenpäin ajateltuna oli yksi syy huonoihin lähtöihin, sillä huono lähtöpaikka ei edes auttanut tilannetta.

Ensimmäisessä erässä ensimmäisen väliaikapisteen jälkeen 25 huonommalla puolella. Tein kuitenkin hyvää nousua koko erän ajan ja maalissa sija 12. Mun uran paras erä sijoitus EM-kisoissa, joka ei tullut helpolla. Toisessa erässä olin tekemässä täysin samaa nousua, mutta kaatumisen seurauksena etulokari meni poikki. Ilman etulokaria ajaminen oli täysin mahdotonta, mutta selviydyin kuitenkin maaliin. Täytyy olla tyytyväinen viikonloppuun, sillä vauhti oli siellä koko ajan. Aika-ajoihin ja startteihin pitää edelleen panostaa näin tasaisessa porukassa. Kiitos kaikille ihmisille ja tukijoille takanani, Lehtinen kertoi.

Viikonloppuna Silve Racingin kolmas kuljettaja Teemu Makkonen ajoi uransa ensimmäisen EM- osakilpailun EMX Open-luokassa ja KTM-kuljettaja ajoikin debyytissään molemmissa erissä EM- pisteille ollen sijoilla 18. ja 16.

Jere Haavisto. Kuva Niklas Hampinen.

Jere Haavisto. Kuva Niklas Hampinen.