Yhdysvaltalainen sähkömoottoripyörävalmistaja Lightning Motorcycles on jo vanhastaan valmistanut maailman nopeimnta tuotantosähkömoottoripyörää. Sen mallinimi on LS-218, ja huippunopeus 351 km/h.

Kehitys kuitenkin kehittyy, ja Lightning alkoi jahdata seuraavaa edistysaskelta. Tällä kertaa otettiin lähtökohdaksi Strike-malli, rakennettiin siitä jonkin sortin streamliner ja vahvistettiin sekä kevennettiin osia Niobiumilla. Tuloksena Tachyon Nb, jonka nopeusennätystavoite on yli 400 km/h.

Nimi Tachyon, takioni, viittaa hypoteettiseen hiukkaseen, joka matkustaa valoa nopeammin.

Eksoottista niobiumia käytetään pyörässä surutta, sillä yhteistyökumppanina on maailman suurin niobiumin tuottaja, brasilialainen CBMM.

Niobiumin käyttö eri osissa rungosta jarrulevyihin mahdollistaa niiden pienentämisen ja keventämisen vahvuuden säilyessä. Niobiumin käyttö latauslaitteessa pudotti sen painoa yhdeksän kilogrammaa toiminnallisuuden mitenkään muuttumatta.

Toki aerodynamiikalla on suurin merkitys ennätysyritysnopeuksilla. Ilmanvastus kasvaa nopeuden neliönä, joten ilmanvastuskerroin on pidettävä mahdollisimman pienenä. Lightning on työskennellyt yhteistyössä satulavalmistaja Corbinin kanssa saadakseen aikaan uuden aerodynaamisen katteen yritystä varten.

Lightning Tachyon Nb.

Lightning Tachyon Nb.

Pyörän kate on hiilikuitua ja sen takaosa on pisaramainen. Edessä on iso tuulilasi, jonka taakse kuljettaja voi asettautua sekä innovatiivinen etulokasuojan design, jossa on vain tuuman kapea rako, josta etupyörä pääsee ilman kanssa tekemisiin. 

Suunnitelmana on ottaa ja viedä Tachyön Nb Bonnevillen suolatasangolle ja tehdä uusia ennätyksiä. Mutta milloin tämä tapahtuu, on toinen asia. Sillä tällä tietoa Bonnevillen tapahtumat on peruttu tältä vuodelta tulvimisen takia.

Aiheesta aiemmin:

Bonnevillen suolatasangon nopeusennätysajot peruttiin tulvimisen vuoksi

Sähkömoottoripyörävalmistaja Lightning rynnii nopeusennätysten kimppuun niobiumin avulla

Maailman nopeimpien - 351 km/h - tuotantomoottoripyörien valmistaja laajentaa