SML AMOQ SM-motocross -sarjan toiseksi viimeinen kisaviikonloppu kokosi kilpailijat Alavudelle, jossa kisattiin Murronnevan hienolla motocrossradalla. Aurinkoinen lauantaipäivä käynnistyi MXD-luokan ensimmäisellä kisaerällä.

Hanna Mertsalmi oli niukasti aika-ajon nopein ennen Melissa Mäntylää ja nyt jännitettiin sitä, onnistuuko Mertsalmi katkaisemaan Mäntylän uskomattoman voittoputken. Noora Uro oli jälleen paras starttaaja ja hän sai peräänsä Mäntylän. Mertsalmen pyörässä oli käyntihäiriöitä ja kisa oli käytännössä pilalla jo alkumetreillä. Mäntylä ohitti heti avauskierroksella Uron ja Mertsalmi putosi teknisten ongelmien takia erän viimeiseksi.

Kolmospaikalle nousi Milla Turunen. Tämän jälkeen ei kärjessä enää sijoituksia vaihdeltu, vaan kolmikko ajoi selvin eroin maaliin järjestyksessä Mäntylä, Uro ja Turunen. Mertsalmen pyörä korjattiin ratavarikolla ja hurja takaa-ajo tuotti lopulta seitsemännen sijan.

Toisen erän alku oli kuin ensimmäisen uusinta. Uro lähti jälleen puomilta parhaiten saaden peräänsä Mäntylän ja nyt myös Mertsalmen. Toisella kierroksella molemmat ohittivat Uron, joka jatkoi kolmantena. Mäntylä johti erää toiseksi viimeiselle kierrokselle asti, mutta sitten Mertsalmi puristi ohi ja ajoi voittoon. Näin Mäntylälle kirjattiin kauden ensimmäinen erätappio, eli kakkossija.

Uro piti kolmospaikkansa maaliin asti. Päivän yhteistuloksissa podiumille noustiin järjestyksessä Mäntylä, Uro ja Mertsalmi.

MXC/A-luokan ensimmäisessä erässä parhaasta startista vastasi Matias Miettinen. Häntä seurasivat Luca Väg ja Jasper Köiv. Väg ajoi kakkospaikalla neljä kierrosta, mutta sitten Köiv onnistui ohituksessaan ja alkoi tehdä eroa Vägiin. Järjestys ei enää vaihtunut, vaikka Köiv pääsikin melko lähelle koko erän ajan kärjessä ajanutta Miettistä. Erän voitto siis Miettiselle, kakkossija Köiville ja kolmossija Vägille.

Toisessa erässä alkumetrit selvitti jälleen nopeimmin Miettinen, mutta Eemil Pesonen nousi johtoon hyvin nopeasti ja oli myös ensimmäisenä ruutulipulla. Miettinen ajoi maaliin toisena ja kolmanneksi kiireisin oli Rene Nyman. Yhteistuloksissa päivän voittoon ajoi Miettinen. Podiumin kakkospaikalle nousi Pesonen ja kolmannen paikan podiumilta otti eräsijat 2 ja 4 ajanut Jasper Köiv.

Kauden ensimmäinen mestari

Alexander Wiik varmisti MXV45-luokan Suomen Cupin mestaruuden Alavudella.

MXV55-luokan ensimmäisessä erässä Juha Koirikivi aloitti parhaiten, mutta Pasi Virtanen nousi kärkeen jo alkuvaiheessa. Neljännellä kierroksella Koirikivi nousi takaisin kärkeen ja ajoi erän voittoon. Virtanen oli toinen ja Janne Koho kolmas.

Myös toinen erä kirjattiin selkeästi Koirikivelle, joka johti käytännössä lähdöstä maaliin. Kakkos- ja kolmossijan kuljettajat vaihtoivat nyt paikkaa ensimmäiseen erään verraten, kun Koho oli toinen ja Virtanen kolmas. Tämän erän järjestys oli järjestys myös päivän yhteistuloksissa.

MXV45-luokassa ensimmäistä erää johti lähdöstä maaliin Alexander Wiik, aivan kuten sarjan pistejohtajalta sopi odottaakin. Markus Jaakola ajoi ruutulipulle toisena ja Lari Lehtiö kiirehti kolmanneksi.

Toisessa erässä Wiik ei ollut myöskään yllätettävissä. Hän ajoi jälleen selkeään voittoon. Lehtiö oli nyt erän kakkonen ja Jaakola kolmas. Kolmikko nousi tässä järjestyksessä myös podiumille. Samalla saatiin selville myös kauden ensimmäinen Suomen Cupin mestari, sillä Wiikin pistejohto venähti niin suureksi, että se riittää mestaruuteen.

MXV35-luokan ensimmäinen erä mentiin Kimmo Laakson johdolla lähdöstä maaliin. Eemi Mutikainen nousi neljännellä kierroksella kakkospaikalle ja piti sen maaliin saakka. Erässä kolmanneksi ajoi Janne Metsämäki.

Laakso vei nimiinsä myös päivän toisen erän ja oli näin yhteispisteissä päivän voittaja. Mutikainen oli avauserän tapaan toinen ja samalla päivän kakkonen. Erän kolmanneksi ajoi Marko Jumppanen ja se nosti hänet myös yhteistuloksissa kolmanneksi.

Kilpailut Alavudella jatkuvat sunnuntaina, jolloin vuorossa ovat luokkien MX125, MX2 ja MX1 SM-erät. Kilpailu käynnistyy kello 11:30.