Että tarina ei olisi aivan niin suoraviivainen, Bajaj Auto omistaa oikeudet Vincentin nimeen Englannissa. Intiassa sillä on toinen omistaja. Mutta hidastaako se klassikkomerkin paluuta, on sitten eri asia. Se että Bajaj on asialla, saattaa tarkoittaa sitä, että Vincentin nimeä kantavan tuotantomoottoripyörän ilmestymiseen markkinoille ei välttämättä mene kovin kauaa, uumoilee Autocar India.

Aivan äskettäin tuli ilmi, että Bajaj Autosta tuli "Vincent" tuotemerkin omistaja Yhdistyneessä kuningaskunnassa jo vuonna 2017. Yritys ei ole tehnyt asiasta mitään erillistä tiedotusta tai paljastanut, mitä se aikoo tehdä brändin kanssa.

Vincent Motorcycles oli kerran maailman arvostetuimpia moottoripyörävalmistajia. Asia näkyy edelleen esimerkiksi niiden huutokauppahinnoissa. Ja Vincent Black Shadow oli maailman nopein moottoripyörä aikoinaan.

Vincentin herääminen eloon tuotemerkkinä ei olisi yllätys, kun ajattelee, että TVS pelasti pari vuotta sitten taas kerran konkurssiin joutuneen Nortonin.

Intialainen Mahindra & Mahindra puolestaan elvytti BSA-brändin viime vuonna tuomalla markkinoille upouuden BSA Gold Starin.

Vaikka Bajaj Auto omistaakin Nortonin tuotemerkin Englannissa, Intiassa sen omistaa David M. Holden -niminen henkilö. Jää nähtäväksi, pääsevätkö Vincentin brändin omistajat sopuun asiasta keskenään.

Vincentejä valmistettiin Englannissa vuosina 1928 - 1955. Yrityksen omistaja ja pääjohtaja oli Phil Vincent. Konkurssin jälkeen Vincentiä yritettiin elvyttää, mutta vailla menestystä.

Kiinnostus maailmalla uusretroja moottoripyöriä kohtaan tuntuu kuitenkin melkoiselta, joten mahdollisuuksia Vincentin menestymiseen on.

Aiheesta aiemmin: 

Tässä ensimmäinen uusi malli brittivalmistajalta vuosikymmeniin: BSA Gold Star 2022!

Beach Boysien Carl Wilsonin 1966 BSA Lightning myynnissä

Hyviä uutisia faneille: intialainen TVS osti ja pelastaa brittilegenda Nortonin