Helsingin hovioikeus yli kuusinkertaisti vastaantulevien kaistaa ajaneen ja moottoripyöräilijän kuoleman aiheuttaneen autonkuljettajan tuomion.

Kuljettaja selitti onnettomuuden aiheutuneen alhaisesta verensokerista ja diabeteksestä. Käräjäoikeus tuomitsi hänelle tapahtuneesta tämän perusteella vain kolmen kuukauden ehdollisen tuomion, mutta hovioikeus ei ostanut selitystä.

Hovioikeus katsoi kuljettajan olleen vastuullinen tapahtumasta.

Raju kolari tapahtui jo kolme vuotta sitten Kehä Ykkösellä. Syytetty, vastaantulevien kaistoilla seilannut kortiton Audi-kuljettaja, törmäsi ensimmäiseksi Opel Astran kylkeen ja sitten päin moottoripyörän keulaa. 1200-kuutioisella BMW:llä ajanut moottoripyöräilijä kuoli heti.

Auton kuljettaja törmäsi vielä Skoda Octaviaan, joka romuttui korjauskelvottomaksi.

Kuljettajaa epäiltiin ja syytettiin kahdesta ajo-oikeudetta ajosta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, sen törkeästä tekomuodosta ja lisäksi törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Mies kiisti syytteet ja selitti, että kyse oli pikemminkin tapaturmasta. Perusteena hän käytti diabeteksen aiheuttamaa alhaista verensokeria ja kertoi, ettei muista mitään tapahtumista kotoa lähdön ja ambulanssissa heräämisen välillä.

Kuljettaja oli tietoinen sairaudestaan sekä sen vaatimasta lääkityksestä. Ajo-oikeutensa hän oli menettänyt jo 1990-luvulla, mutta jäänyt siitä huolimatta kiinni useita kertoja ajamisesta ilman ajokorttia.

Hovioikeuden mukaan kuljettajan ei olisi saanut lähteä ajamaan. Sen mielestä tämä oli ottanut kielletyn, tietoisen riskin siitä, että voisi saada ajon aikana hypoglykemiakohtauksen.

Käräjäoikeuden päätös kolmen kuukauden ehdollisesta vankeustuomiosta koveni hovissa puolentoista vuoden mittaiseksi ehdottomaksi tuomioksi, minkä lisäksi kuljettajalle määrättiin 60 tuntia yhdyskuntapalvelusta.

Hovioikeus katsoi, että vuonna 1972 syntynyt auton kuljettaja oli törkeällä huolimattomuudella aiheuttanut motoristin kuoleman, kertoo Iltalehti.