European Junior E-Motocross Championship -kisamenestyksensä myötä KTM SX-E 5:stä on tullut varteenotettava vaihtoehto nuorille Mini-Cross-kisaajille. Se on saanut ylistystä myös Freestyle MX -legenda Robbie Maddisonin pojilta Kruzilta ja Jaggerilta. Pyörän jokapäiväistä käytettävyyttä on esitellyt myös Zoe Birch seikkaillessaan hänen isänsä Chrisin kanssa.

KTM SX-E 3 sähköprätkä aloitteleville kuljettajille.

KTM SX-E 3:n teknologia on peräisin KTM SX-E 5 -mallista. SX-E 3:ssa on sama kromimolybdeeniteräsrunko, kestävä jousitus ja edistynyt kevyt rakenne kuten ”isossa pyörässä”, mutta käyttäjäystävällisemmässä paketissa.

KTM SX-E 5:stä tuttua sähköistä kestomagneettimoottoria käyttävän KTM SX-E 3:n teho on 3,8 kW, ja sen 60 litiumioniakkukennon kapasiteetti on 648 Wh matalalla, 48V jännitteellä. Tuloksena on noin kaksi tuntia ajoaikaa latauksella.

Edessä on 35 mm:n WP XACT USD iskunvaimentimet, joiden joustomatka on 144 mm. Suoraan takahaarukkaan asennetun WP Monoshock -takaiskunvaimentimen liikematka on puolestaan 133 mm.

SX-E 3:ssa on 10 tuuman mustat elaksoidut kevytrakenteiset etu- ja takapyörät varustettuina MAXXIS MX-ST -renkailla. Satulakorkeus on 600 mm. Satulakorkeutta voi myös säätää alimmillaan 555 mm:iin laskemalla rungon/istuimen korkeutta, vaihtamalla takaiskunvaimentimen asennuskohtaa ja laskemalla etuhaarukkaa kolmiopaloissaan.

KTM SX-E 3 sähköprätkä aloitteleville kuljettajille.

Mallissa on turvaominaisuuksia, kuten kaatumisanturi, joka katkaisee tehonsyötön törmäyksen tai kaatumisen yhteydessä. Lisäksi kuljettajan rannekehihna sammuttaa moottorin hallitsemattomissa ajotilanteissa.

Laitteen alhainen melutason ansiosta pyörä on vähemmän pelottava, mikä helpottaa sen käyttöä nuorten kuljettajien käsissä. Samalla se myös sopii paikkoihin, joissa on melurajoituksia.

KTM SX-E 3:n lataaminen on helppoa ulkoisen 900 W tehoisen laturin ansiosta. Sen voi kytkeä mihin tahansa 110 tai 230 voltin pistokkeeseen, ja se yhdistetään suoraan akkuun latausta varten. Lataus tyhjästä täyteen kestää noin 70 minuuttia.

KTM SX-E 3.

KTM SX-E 3.