Pirkkalalaisen 19-vuotiaan Samuel Jääskeläisen unelma EM-sarjasta toteutui tänä kesänä. Samuel  kilpaili eurooppalaisten kuskien rinnalla täyden nuorten EM-sarjan. Kaudessa oli paljon hyvää ja  ajamisen taso parani lopussa, Skotlannin pientä epäonnistumista lukuun ottamatta. Hienon lopun  kaudelle naulasi Italian Piazzatorren mahtava kuudes sija. Neljäs sijakin oli otettavissa, jääden vain  yhden virhepisteen päähän. Kausi päättyi lopullisen EM-sarjan 13 sijaan.

Samuel jaksolla.

Samuel jaksolla.

Itsensä kovimpana kriitikkona tunnetun Samuelin kasvoilta oli luettavissa pientä hymyä, kysyttäessä  oliko kilpailu nappisuoritus: ”Ei, yksi iso kömmähdys, sellainen hups-tilanne, joka oli aivan turha, samoin siitä otettu vitonen," mies vakavoituu.

”Muutoin oli hyvää tekemistä. Keskittyminen säilyi läpi koko kisan ja ajo oli rentoa. EM-sarja on tältä  kaudelta ajettu ja nyt keskitytään viimeiseen SM-osakilpailuun. Salossa tuli edellisessä SM osakilpailuissa kolmas sija. Lisäksi pöydällä on harkinnassa Norjan PM-kilpailut, mutta se on  vielä auki, aikataulut ja muut jutut vielä selvittämättä”, Samuel pohti. 

Viimeinen kilpailu-urakka EM-kaudella on takana ja Jääskeläinen palaa tiiminsä kanssa tällä viikolla koti -Suomeen. Matkalla  katsotaan ajovideoita ja analysoidaan suorituksia. Loppukauden kotimaisessa kilpailussa ajon tasaisuutta on vielä hiottava. Isojen, viiden pisteen, virheiden vaikutus  todettiin jälleen ja sitä varten on treenattava tehokkaasti.  

”Jatkamme harjoittelua ja tulemme vahvempana takaisin. Kiitos  kaikille tukijoille ja matkassa mukana olleille”, Samuel Jääskeläinen vahvisti.

Samuelin mukana kisamatkoille Eurooppaan pääset seuraamalla some-tilejä:  IG: _sjracing ja FB: samuel.jaaskelainen.trial.

Samuel ja 12-kertainen maailmanmestari Dougie Lamping.

Samuel ja 12-kertainen maailmanmestari Dougie Lamping.