MY22 Ducati Scrambler 1100 Tribute Pro.

MY22 Ducati Scrambler 1100 Tribute Pro.

Scrambler-mallin historiaa juhlistamaan on myös luotu yhteistyössä Carrera Eyewearin kanssa aurinkolasimalli, jota valmistetaan vain 60 kappaletta.

Lisäksi Ducatin museossa Borgo Panigalessa on väliaikainen "Scrambler 60th" -näyttely syyskuun loppuun asti.

Ducatin museon Scrambler 60 v näyttely.

Ducatin museon Scrambler 60 v näyttely.

Ducati hyödynsi vuoden 2015 Scrambler-mallistossaan alkuperäisen 1960-luvun pyörän muotokieltä ja perusti sporttipainotteisten malliensa rinnalle kokonaisen uuden mallisarjan, jota on päivitetty siitä lähtien. Scramblereiden brandimaailmassa markkinointi tehdään ilmaisun "Land of Joy" – "Ilon maa", alla. Sillä painotetaan malliston sopivuutta hauskanpitoon ja ilmaisuvapauteen.

Ducatin alkuperäinen Scrambler 60-luvulta oli yksisylinterinen ja 250-kuutioinen. Seuraava versio oli kooltaan 350 cm3, ja lopulta 1970-luvulla kuutiotilavuus kasvoi 450 kuutiosenttimetriin – sylinterien määrä pysyi kuitenkin vakaasti yhtenä. Pyöriä valmistettiin vuosien 1962-1975 välisenä aikana.

MY22 Ducati Scrambler Urban Motard.

MY22 Ducati Scrambler Urban Motard.

Scrambler-malli sai aikanaan alkunsa, kun Ducatin Yhdysvaltain maahantuoja 60-luvulla, Berliner-veljekset, halusivat mallin, joka istuisi paremmin jenkkiläisten motoristien makuun. Pyörä sai valtavan menestyksen tyylinsä ja kapinallisen asenteensa vuoksi, mutta myöskin teknisten ominaisuuksiensa takia.

Vuonna 2015 julkistettuja malleja on päivitetty ja valikoimaa on muutettu. Ensimmäiset Scrambler Ducati Iconit olivat Urban Enduro, Full Throttle, Street Classic ja Classic-versiot sekä Mach 2.0, Italia Independent limited edition, Flat Track PRO, Café Racer, Desert Sled, Sixty2 ja Icon Dark lisättiin myöhemmin. Tuoreimmat versiot ovat 1100 Tribute PRO, Urban Motard ja Nightshift.

Carrera Eyewearin Scrambler-lasit.

Carrera Eyewearin Scrambler-lasit.

Carrera Eyewearin aurinkolasit heijastavat Carreran estetiikkaa, ja niitä on rikastettu Scrambler Ducatin logolla ja viimeistelty klassisella 62Yellow-värillä. Linssejä yhdistävässä sillassa koreilee Ducati Scrambler-signeeraus ja löytyypä niistä myös 60v logo.

Limited edition malli tulee myyntiin 1. lokakuuta Carreran ja Ducatin e-kaupoissa.

Alla lisäksi Scrambler-juhlavideo, jossa on läpileikkaus viimeisen 7 vuoden ajalta niiden maailmasta. Videon voi katsoa myös täällä.

Aiheesta aiemmin:

Uusi Ducati Scrambler - kokonainen retropyörien perhe

MP-messut 2015: Ducatin mielenkiintoinen Scrambler paikalla tänään

Ducati Scrambler 1100 Dark Pro – istuu kuin tumma puku?

Ducati Scrambler Fasthouse on erikoismalli erämaakisan voiton kunniaksi