Riihimäellä Powerin parkkipaikalla järjestettiin eilen lauantai-iltana mopomiitti. Paikalla oli satoja mopoja ja useista henkilöautoja. Hätäkeskus sai ilmoituksen henkilöauton ja mopon välisestä kolarista puoli kymmenen jälkeen.

Kolarin seurauksena mopon kuljettaja sai vakavia vammoja eri puolelle vartaloa. Loukkaantunut oli 15-vuotias nuori poika. Henkilöauton kuljettajana toimi 16-vuotias poika, jolla oli ainoastaan ajokorttilupa.

Osallisia epäillään mm kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamisesta. Poliisilla on näkemys tapahtumien kulusta, eikä se tutkinnan tässä vaiheessa kerro asiasta enempää.

Vastuu nuorilla, mutta myös vanhemmilla

Poliisi halusi muistuttaa nuoria ja nuorten vanhempia vastuusta. Kun paikalla on useista satoja henkilöitä kokoontuneena, vastuu oman kulkuneuvon hallinnassa korostuu.  On varmasti ns. siistiä näyttää taitojaan kaveripiirille ja muille miittiin osallistujille, mutta poliisilla on huoli siitä, että joku vielä loukkaantuu peruuttamattomasti hyvin vakavasti tai kuolee.

"Kukaan ei varmasti ei tätä halua", todetaan Hämeen poliisin tiedotteessa.

Poliisi haluaa, että jokainen tapahtumaan osallistuja ja osallistujan vanhempi ymmärtäisi riskin ja sitä myöten vastuun omista tekemisistä.

"Olisiko yhtä siistiä noudattaa liikennesääntöjä, varovaisuutta, ennakoivaa liikennekäyttäytymistä ja jopa sanoa vieruskaverille, että älä leiki ajoneuvon kanssa, siinä voi käydä huonosti sinulle tai sille katsomassa olevalle vieruskaverille."

"Ehkä olisi".