Maeving RM1

Maeving RM1:n sähkömoottori on suoraan takanavassa.

Maeving on Coventryssä Englannissa toimiva startup-yritys, joka valmistaa varsin klassisen näköisiä brittipyöriä, paitsi että ne ovat sähkömoottorisia. Ensimmäinen malli on nimeltään Maeving RM1, ja se on saatavilla sekä 4 hevosvoiman kevarina että mopoversiona.

Hinta Britanniassa on "kohtuullinen" sähkömoottoripyöräksi, kevariversio maksaa siellä veroineen ja toimituskuluineen 6000 puntaa, noin 6800 euroa.

Oheiselta videolta saat kuvaa yrityksestä ja sen toimintaperiaatteista sekä tuotteesta.

Maeving RM1

Maeving RM1

RM1 on varsin hyvännäköinen malli ainakin sellaisen mielestä, joka pitää brittiläisten 50- ja 60-luvun café racereiden ulkonäöstä. Toki sähkömoottorisuus tuo ulkonäköön oman säväyksensä.

Pyörässä on pyritty yksinkertaisuuteen ja hyvään, helppoon käytettävyyteen. Siinä on vaihdettavat, "sväpättävät" akut, joita siihen voi asentaa enimmillään kaksi kerrallaan.

Maeving RM1

Maeving RM1. Polttoainesäiliön tilalla on tavaratilaa.

Kevariversion neljän hevosvoiman moottori ryydittää RM1:n enimmillään 72,5 kilometrin tuntivauhtiin. Yhdellä akulla saavutetaan parhaimmillaan 64 kilometrin matka latauksella. Kahden akun käyttö tuplaa kerralla ajettavan matkan.

Akut ladataan normaalilla pistokevirralla.

RM1:n takapyörä on varustettu napamoottorilla. Yksi merkin vahvuuksista onkin huoltotarpeiden vähäisyys, kun edes ketjuja ei tarvitse rasvata. Lisäksi puuttuvat öljyn- ja erilaisten suotimien vaihdot.

Maeving RM1

Maeving RM1

Maevingit ostetaan ja tilataan netin kautta. Pyörät toimitetaan suoraan asiakkaan kotiovelle, samoin huolto tullaan tekemään paikan päälle. Se onkin hyvä ja mielenkiintoinen ratkaisu, koska huoltotarpeita hädin tuskin on.

Toistaiseksi pyörää toimitetaan vain Englannissa, mutta malli ja yrityksen tavoitteet ovat globaalit. Käsityönä valmistetun RM1:n hinta on toki melko korkea suorituskykyyn nähden.

Allaolevan videon voit katsoa myös täällä. Asiasta kertoi Rideapart. Maevingin sivuille pääset tästä.

 

Maeving RM1

Maeving RM1