Energica toimittaa 88 kappaletta EsseEsse9+ sähkömoottoripyöriä G20-maiden Balin huippukokoukseen. Se on Energican suurin yksittäinen kauppa, arvoltaan noin kaksi miljoonaa euroa. 

– Kun G20-maiden delegaatit saapuvat Balille, turvamiehet ottavat heidät vastaan ja saattavat heitä ajaen Energican moottoripyörillä. Tämä tarkoittaa sitä, että heidän ensimmäinen kokemuksensa maahan tultuaan on nähdä nollapäästöisiä huipputehokkaita ajoneuvoja toiminnassa, hehkuttaa Energican pääjohtaja Livia Cevolini.

– Minun toiveeni on, että tämä kokemus kiinnittää jokaisen yksittäisen delegaatin huomion koko huippukokouksen ajan ja nousee esille keskusteluissa ilmastonmuutoksen ja liikenteen käsittelyn yhteydessä.

Indonesian kansallinen poliisi (Poiri) käyttää Energican moottoripyöriä kaikkien maiden hallitusten delegaattien saattamiseen huippukokouksen aikana. Indonesiasta tulee ensimmäinen maa Aasian-Tyynenmeren alueella, joka operoi sähkömoottoripyörälaivueella. Se kuvastaa maan tavoitetta tulla johtavaksi maaksi ilmastoasioissa ja edistystä sen sitoumuksessa saada maahan kaksi miljoonaa sähköajoneuvoa vuoteen 2025 mennessä.

Energica teki sopimuksen moottoripyörien toimituksesta Indonesialaisen ajoneuvomyyjä UTOMOCORPin kanssa. Pyörät toimitetaan Indonesian poliisille marraskuun alussa.

Kaupasta tiedotti Ideanomics, jonka omistuksessa Energica on. Ideanomics on globaali yritys, joka on fokusoitunut kiihdyttämään ja edistämään sähköisten ajoneuvojen käyttöönottoa.

Vuoden 2022 G20-maiden Balilla, Indonesiassa järjestettävä huippukokous on ryhmän seitsemästoista.

Aiheesta aiemmin:

Energica tukemaan omalla teknologiallaan muiden moottoripyörävalmistajien sähköistymistä

Finanssiyhtiö lykkää lisää energiaa Energican sähkömoottoripyörien myyntiin Yhdysvalloissa

Tätä uutta, kevyempää ja tehokkaampaa voimanlähdettä MotoE-valmistaja Energica käyttää koko mallisarjassaan

Päivän video: Nico Rosberg kaatui sähköprätkällä – jäi jumiin pyörän ja auton väliin – kuittasi hyvällä huumorilla