Toistaiseksi Ducatin tämän syksyn julkistusten maailman ensi-illat eivät ole tarjonneet mitään kovin merkittäviä yllätyksiä, vaikka ne ovatkin tuoneet näytille hienoja uusia malleja.

Ensimmäisenä oli raharikkaille Lamborghinin omistajille räätälöity rajoitetun valmistuserän Streetfighter V4 Lamborghini, joka julkistettiin syyskuun toisena päivänä ja myytiin loppuun saman tien.

Tässä juttu:  Ducati Streetfighter V4 Lamborghini – äärimmäinen superpyörä Huracán STO:n omistajille – katso kuvagalleria

Seuraava uusi malli oli pari viikkoa myöhemmin esitelty 2023 Monster SP. Ei mitään vikaa siinäkään, mutta ei myöskään mikään varsinainen yllätys.

Ducatin uusin julkistus: Monster SP – kevyttä ilottelua sporttihenkisille

Viime viikolla, tarkemmin sanottuna 29.9., Ducati esitteli Multistrada V4 Rallyn. Kyse on hienon pyörän entistä makeammaksi kehitetystä mallista, muttei vieläkään mitään henkeäsalpaavaa uutta.

Ducatilta uusi Multistrada V4 Rally: maastokelpoisempi ja vähäjanoisempi pitkänmatkankameli

Ducatilta on luvassa vielä useita uutuusjulkistuksia syksyn mittaan, ja mikä saa meidät todella uteliaaksi on Motorcyclen löytö. Sen toimittaja nimittäin havaitsi, että Ducati rekisteröi kokonaan uuden moottorin Yhdysvaltain liikenneviranomaisen, National Highway Traffic Safety Administrationin (NHTSA) ajoenuvojen identifikaationumerokantaan (VIN). Kyse on nelitahtisesta yksisylinterisestä neliventtiilikannella varustetusta nestejäähdytteisestä 659 cm3 moottorista.

Mutta millaiseen pyörään se tulee?

Ducatille yksisylinteristen moottorien valmistaminen ei ole lainkaan vierasta puuhaa. 1960- ja 1970-luvuilla sellaiset toimivat voimanlähteinä merkin Scrambler-malleille. Lisäksi 90-luvun alussa Ducati valmisti 67 kappaleen sarjan 500 cc yksipyttyisiä Supermonoja Sound of Singles -sarjaan.

Onko kyse jälleen erityisestä, tiettyyn sarjaan suunnatusta kisapyörästä, vai tuleeko Scrambler Ducateihin uusi yksipyttyinen malli? 

Tämän kokoisia yksipyttyisiä ovat lähinnä KTM 690 enduro ja vastaavat Husqvarnan enduromallit sekä jälkimmäisen Vitpilen ja Svartpilen.

Vai tuleeko moottori ryydittämään Pikku-Scramblereiden sijaan sarjaa "hinnat alkaen" pikku-Ducateja? Panigale 700, Multistrada 700 ja Streetfighter 700 malleja? Vai onko kyse tulevasta uudesta café racerista?

Ja miten paljon Ducati ottaa tehoa moottorista? Supermonon 500 cm3 moottori tuotti aikanaan 70 hv 10 000 kierroksella minuutissa.