Arūnas Gibieža on 32-vuotias stunt-ammattilainen ja moottoripyöräilijä joka on esiintynyt 25 maassa yli 400 stunt-tapahtumassa.

Mies on aloittanut stunttien tekemisen jo kymmenvuotiaana, kun hänen sisarensa sai skootterin. Arūnas oli kuitenkin se, joka sillä enimmäkseen ajoi, ja teki ensimmäiset stunttinsa vain muutama viikko myöhemmin.

Ennätysyritys tehtiin Vilniuksessa Liettuassa 3. syyskuuta 2022 osana isompaa Red Bullin tapahtumaa, jossa oli muutakin autoilla ja moottoripyörillä toteutettua stunt-ohjelmaa tarjolla.

Arunas Gibieza

Arunas Gibieza

Arūnas innostui wheelieiden maailmanennätyksen yrittämisestä tajuttuaan, että se sopii loistavasti show'n formaattiin. Ennätysyritystä varten hänellä oli yksi treenisesssio, missä hän harjoitteli wheelientekoa, joskin hänellä oli vain rajoitetusti tilaa käytössään.

Vasta suorituspäivänä hän pystyi treenaamaan yleisöltä suljetulla viiden kaistan levyisellä riittävän pitkällä (850 m) tieosuudella.

Suurin haaste Arūnasille oli pitää vauhti 70 km/h nopeudessa koko yrityksen ajan. Se aiheutti jarrujen ylikuumenemisen.

Mies kuitenkin onnistui ensi yrityksellään. Uusi ennätys on nyt 580 m 81 cm, paras hänen kolmesta ajostaan.

Tämä ylitti reippaasti entisen maailmanennätyksen, joka kirjattiin lukemin 567 m. Sen ajoi intialainen Rohitesh Upadhyay Mehsanasssa, Gujaratissa Intiassa 28. päivä lokakuuta 2019.

Arunas Gibieza

Arunas Gibieza uumoili, että ennätysyritykset eivät jää tähän. 'Tämä oli vasta alkua'.

Arūnasille Guinnessin maailmanennätystittelin saaminen oli jotain sellaista, mistä hän oli unelmoinut jo lapsena.

– Jos joku joskus lyö tämän ennätyksen, minun on luultavasti yritettävä uudelleen. Tietenkin on joitakin temppuja, jotka on vielä vaikeampi suorittaa, kuten wheelien ajaminen silleen, että istuu takaperin pyörän päällä, Arūnas Gibieža pohti. – Tämä oli vasta alkua.

Lähde: Guinness World Records. Allaolevan videon voit katsoa myös täällä.

Aiheesta aiemmin:

Päivän videolla maailmanennätys: pisin ilman käsiä ajettu wheelie – hurjat lukemat!