Royal Ruby 1918.

Royal Ruby 1918 silloin ennen.

Jollet ollut kuullut aiemmin Royal Ruby -merkkisistä moottoripyöristä, niin se ei ole ihme, sillä kyse on melkoisesta harvinaisuudesta.

Kyseinen huutokaupattava moottoripyörä on ollut saman brittiperheen hallinnassa uudesta lähtien, eli jo 104 vuoden ajan. Pyörä on valmistajan Venäjän vientiin tarkoitettu malli.

Royal Ruby oli Manchesterissä vuosina 1909 - 1922 toiminut moottoripyörävalmistaja. Se valmisti erikokoisia pyöriä varustettuna pienitilavuuksisilla kaksitahtimoottoreilla aina isoihin V-twineihin.

Vuonna 1916 se toimitti suuren määrän moottoripyöriä Venäjän keisarilliselle armeijalle, mutta sitten vuonna 1917 Venäjän vallankumous tuli väliin ja keskeytti niiden toimitukset. Nyt huutokaupattava pyörä on yksi niistä "Venäjän malleista", joita ei koskaan viety perille asti.

Royal Ruby.

Royal Ruby.

Tämä vallankumouksen tuoma tilauksien peruuntuminen yhdessä ajan hankalien kaupankäyntiolosuhteiden kanssa vei yrityksen konkurssiin vuonna 1922.

Nyt myynnissä oleva harvinainen Royal Ruby on ollut saman perheen hallussa uudesta lähtien. Sen osti mies, joka oli itse koonnut sen Manchesterin tehtaassa.

Pyörä varastoitiin kellariin toisen maailmansodan aikana, ja unohdettiin sinne 50 vuodeksi, mistä sen löysi perheen vävy, joka restauroi sen 1990-luvulla.

Royal Ruby 50 kellarissaolovuoden jälkeen ennen restaurointia.

Royal Ruby 50 kellarissaolovuoden jälkeen ennen restaurointia.

– On olemassa vain hyvin harvoja moottoripyöriä, joilla on niin rikas historia kuin tällä. Sen harvinaisuus ja sen historiallinen yhteys Venäjän vallankumoukseen sekä sen hallussapito 104 vuoden ajan saman perheen omistuksessa, tekee siitä todellisen keräilijän kappaleen, toteaa Silverstone Auctionsin moottoripyörämyynnin johtaja Mark Bryan.

Aiheesta aiemmin:

32-vuotias käyttämätön Honda VFR750R Type RC30 kisareplika huutokaupan helmenä

Elämäsi tilaisuus, jos olet F1- ja Ducati-fani ja haluat ostaa Ferrarin Nigel Mansellille lahjoittaman Ducati Pason