Tänään julkaistun kisakalenterin mukaisesti motocrossin kuninkuusluokka MXGP saapuu Suomeen 5.–6. elokuuta 2023. MXGP Finlandissa ajetaan viikonloppuna MXGP:n lisäksi MX2-, EMX250- ja EMX125 -luokkien kilpailut.

MXGP-kisojen Suomen osakilpailu järjestettiin viime elokuussa Hyvinkään Vauhtipuistossa. Kisan tuotannosta  vastasi Lahti Events Oy yhdessä kisajärjestelyjä hoitavan Suomen Moottoriliiton kanssa.

Tapahtuman vahvistettu kävijämäärä MXGP:n kilpailu- ja markkinointioikeudet omistavan Infront Moto Racingin mukaan oli 16 759 viikonloppukävijää ja ensi vuodelle odotetaan jälleen runsaasti innokasta yleisöä.

Tapahtumayhtiö Lahti Events Oy vahvistaa ensi vuoden tapahtumapaikan vuoden loppuun mennessä, kerrotaan yhtiön tiedotteessa.

Alunperin viime kesän MM-kisatapahtuma piti järjestettämän Kymiringillä, mutta ratayhtiön heikko taloudellinen tilanne ei antanut ilmeisesti siihen mahdollisuutta.

Kymiringin kohtalo

Kysyimme Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäeltä, onko Kymiring vielä kisapaikkana mukana keskusteluissa?

– Pitää katsoa, mihin heidän yrityssaneeraushankkeena menettely johtaa. Siitä tiedetään enemmän kuun lopussa. Jos se ei näytä mahdolliselta, niin parhaillaankin käymme keskusteluja vaihtoehtoisista kisapaikoista. Jos Kymiringillä ei voi ajaa, niin julkaisemme aikanaan tiedon siitä, missä kisa järjestetään.

– Sinänsä olemme erittäin iloisia, että Suomessa päästään ensi vuonnakin ajamaan motocrossin MM-kisoja, Emiliä Mäki toteaa. – Se on positiivinen uutinen.

– Kesällä 2022 jouduimme siirtämään kisat Hyvinkäälle napakalla aikataululla. Meillä oli aikaa vain kuusi viikkoa. Siihen nähden asiat sujuivat tosi hyvin sekä Hyvinkään kaupungin, Hyvinkään Moottorikerhon että Suomen Moottoriliiton kanssa. Saimme hyvää palautetta myös Infront Moto Racingiltä tuotannon näkökulmasta ja hienosti sujuneista järjestelyistä, Mäki iloitsee.

– Myös yleisö otti Hyvinkään tapahtumapaikkana tosi hyvin vastaan.

– Kun jouduimme viime kesänä tekemään muutokset nopealla aikataululla, niin Infront myös näki, että pystymme järjestämään kisat tiukemmassakin tilanteessa. Meillä oli hyvää yhteistyötä Infrontin ja Suomen Moottoriliiton kanssa, ja haluamme omalta osaltamme luonnollisesti jatkaa sitä, Emilia Mäki päättää.