Junioreiden GP-luokassa Roni Kytösellä on hopeiseen mitaliin loistavat saumat, piste-eron ollessa Ranskan Luc Fargieriin 24 pistettä.

"Reitti täällä Zschopaussa vaikuttaa itselleni sopivalta ja otetaan se hopea sijoitukseksi kaudesta. Pyörä tuntui testipätkällä hyvältä ja sen puoleen ei tarvitse kantaa huolta," Kytönen summasi tulevaa kauden päätöstä.

Peetu Juupaluomalla on selkeä tavoite tulevaan viikonloppuun. "Parasta vauhtia haetaan täältä ja pätkät näyttivät siihen sopivan itselleni."

Hermanni Haljalalla jää harjoituksissa sattuneen loukkaantumisen myötä Saksan osakilpailu väliin.

Nuorten GP-luokassa Samuli Puhakaisella on tiukempi tilanne pronssisen mitalin suhteen. Lähimpänä uhkaajana vaanii Ranskan Thibault Giraudon kuuden pisteen päässä. Puhakainen on ottanut vauhdillisesti isoja askelia loppukauden aikana.

"Reitti vaikuttaa sopivan tekniseltä ja kosteaa keliä on luvattu molemmille päiville, niin minullehan tämä sopii. Pronssi on kaudesta tuloksena, kun sunnuntai on ajettu. Sen verran luottavaisena olen tulevan kilpailun sopivuudesta itselleni," itseluottamusta pursuava Puhakainen viestitti Saksasta.

Pyry Juupaluoman ajatukset ovat kääntyneet jo tulevaan kauteen. "Mennyt kausi ei ole sujunut lainkaan tulosten valossa toivotusti. Zschopaun reitti sisältää osuuksia, joista en kauheesti pidä. Varsinkin pelto-osuuksia on liikaa, mutta nyt kaivetaan kerran vielä latinki tappiin ja onnistuessani hyvään sijoitukseen on mahdollisuudet."

Kolmantena suomalaisena reitille starttaa Juho Ahokas.

Roni Kytönen. Kuva Rally.Pov.

Roni Kytönen. Kuva Rally.Pov.

Pistetilanne 6/7 osakilpailua

Junior GP:
1. Zachary Pichon FRA 229 pistettä
2. Roni Kytönen FIN 186 pistettä
3. Luc Fargier FRA 162 pistettä
18. Hermanni Haljala FIN 14 pistettä
20. Peetu Juupaluoma FIN 10 pistettä

Nuorten GP:
1. Harry Edmondson GBR 210 pistettä
2. Kevin Cristino ITA 191 pistettä
3. Samuli Puhakainen FIN 154 pistettä
8. Pyry Juupaluoma FIN 91 pistettä
18. Niko Puotsaari FIN 14 pistettä
28. Juho Ahokas FIN 4 pistettä

Kilpailun liveseuranta: www.enduro-live.info.