4.sija päivästä riitti varmistamaan hopeisen mitalin, pahimman uhkaajan, Ranskan Luc Fargierin jäädessä 7:ksi päivän taiston tauottua.

"Tänään päivä ei ollut sieltä helpoimmasta päästä, ainoastaan endurotesti sujui omasta mielestä ajollisesti hyvin, mutta muualla pidon kanssa sai taistella tosissaan. Tänne tultiin hakemaan hopeinen mitali sarjasta ja olen todella tyytyväinen sen varmistUttua jo tänään. Haluan kiittää tiimiä, yhteistyökumppaneita, perhettä, tyttöystävää ja kaikkia kavereita, jotka ovat tukeneet minua, vaikka välillä on ollut vaikeaa. Tämä on palkinto kauden onnistumisesta," Kytönen summasi päivää ja kautta.

Peetu Juupaluoman päivän aloitus sisälsi vaikeuksia.

"Extremetestillä olin kahdella ensimmäisellä kierroksella kiinni ja aikaa paloi. Liukkaus oli todella vaikea elementti nurmipinnalla, oikeastaan vasta viimeinen kierros tuli ajollisesti hyvin. Ajoin aikoja 10 parhaan joukkoon luokassa, joten sunnuntaina parannetaan," Juupaluoma totesi.

Samuli Puhakaisen kisa oli ongelmallisempi lauantaina. Kuva Dario Agrati.

Samuli Puhakaisen kisa oli ongelmallisempi lauantaina. Kuva Dario Agrati.

Nuorten GP:ssä Samuli Puhakaisen mitalijahti ei sujunut myönteisissä merkeissä miehen jäädessä 4:ksi luokassaan, pahimman kilpakumppaninsa Thibault Giraudonin ajaessa toiseksi.

"Heti alusta lähtien oli pyörän kanssa käyntiongelmia ja motocrosstestin jälkeen pyörä ei edes lähtenyt käyntiin. Huollossa saatiin kuitenkin pyörää korjattua, kunnes kolmannella kierroksella hävisi kytkin kokonaan ja jouduin ajamaan kierroksen loppuun ilman sitä. Lisäksi tiimillä ei ollut minulle reppupyöräkuljettajaa ollenkaan, joka olisi käynyt katsomassa linjoja pätkiltä etukäteen, olin isäni ja muiden suomalaisten avustamana mahdottoman tehtävän edessä, kun autolla ei päässyt riittävän lähelle tarkastelemaan paikkoja ja antamaan vinkkejä, mistä ajaa pahimmissa paikoissa. Taistelemaan lähden sunnuntaina ja homma on täysin omissa käsissä mitalin osalta."

Muista suomalaisista Pyry Juupaluoma oli 9. ja Juho Ahokas keskeytti.

Kilpailu jatkuu sunnuntaina.

Tuloksia:

Enduron MM-sarja 7/7 osakilpailu, Zschopau, Saksa, 1. ajopäivä 12/12 maastokoetta

Junioreiden GP

1) Zachary Pichon, FRA, Sherco 1.09.02,90 2) Albin Norbin, SWE, Fantic +2,65 3) Max Ahlin, SWE, Beta +28,57 4) Roni Kytönen, FIN, Honda +58,81...19) Peetu Juupaluoma, FIN, Husqvarna +5.22,21

Nuorten GP

1) Kevin Cristino, ITA, Fantic 1.10.10,96 2) Thibault Giraudon, FRA, Sherco +6,03 3) Harry Edmondson, GBR, Fantic + 1.10,93 4) Samuli Puhakainen, FIN, TM + 2.48,36...9) Pyry Juupaluoma, FIN, Fantic +5.25,38, Juho Ahokas, FIN, Beta, Kesk