Fortnine aavalla.

Fortnine aavalla.

FortNinen opeusvideolla on mukana hurttia huumoria, kuten aina. Mutta ei voi kieltää, etteikö videolla olisi paljon asiaakin. Tosin harva meistä varustanee prätkänsä siten, että ilmanottoaukko on noin 180 senttimetrin korkeudessa. Toki, takaahan se sen, ettei pyörän moottori kovin helposti hörppää vettä sisäänsä.

Fortnine kertomassa miten vuolaan virran poikki ajetaan.

Fortnine kertomassa miten vuolaan virran poikki ajetaan.

Ja kuten Fortninekin videolla toteaa, "muista, että pyöräsi moottori on vesitiivis". Sen varaan voi siten laskea jotain, kunhan pitää ilman sisäänottoaukon vesirajan yläpuolella.

Moottorin kastuminen, eli veden hörppääminen ilmanoton kautta, johtaakin sitten isompaan akrobatiaan, joka vaatii paitsi veden poissaannin koko moottorista ruiskua tai kaasaria ja sylintereitä myöten, myöskin moottoriöljyn vaihtamiseen. Vetinen öljy muuttuu harmaaksi, eivätkä sen voiteluominaisuudet enää ole riittävät.

Kannattaa merkata väylä, kertoo Fortnine.

Kannattaa merkata väylä, kertoo Fortnine.

Videolla on sen huumoripitoisuudesta johtuen sekä hyvää läppää että hyviä, oikeita ohjeita. Kannattaa joka tapauksessa katsoa. Esimerkiksi vuolaan virran ylittämiseen tarkoitettu jakso on erinomaisen valistava.

Syvemmälle...

Syvemmälle...

Jätetään loput asiat katsottaviksi teille. Suosittelemme lämpimästi varsinkin, jos vähääkään olette kiinnostunut adve- tai enduroajamisesta. Ikinä ei voi tietää, mihin moottoripyöränne teidät vie...

Viela syvemmälle...

Viela syvemmälle...

How to Cross Water on Your Motorcycle -videon voit katsoa alla tai Fortninen videokanavalla täällä.