Energican matka- ja seikkailuorientoitunut Experia malli on herättänyt niin paljon kiinnostusta, että heidän myyntijohtajansa Giacomo Leone kertoo, että kyse ei tosiaankaan ole viimeisestä tämäntyyppisestä mallista, kertoo Webbikeworld, vaan Experiaa käytetään 4-5 uutuuden pohjana.

Viime toukokuussa julkistettu Experia oli valmistajan ensimmäinen adventuremalli, ja tuleva mallivalikoima perustuu alkuperäisen mallin menestykseen.

– Julkistimme pyörän Mugellossa toukokuun lopulla, ja neljässä kuukaudessa olemme saaneet satoja tilauksia, vaikka pyörät eivät vielä ole edes tuotannossa. Meistä tuntuu, että tästä tulee Energican suurin myyntimenestys määrällä mitattuna seuraavien vuosien ajaksi. 

– Meillä on suunnitelma valmiina vuoteen 2027 asti.

Tulossa pitäisi olla neljä tai viisi mallia sekä Energican vanhojen mallien, kuten Egon, Evan ja EsseEsse 9:n kehitysversioita. Ne eivät hyödy Experian uudesta sovellusplatformista.

– Meillä on joitakin parannuksia esitellä aika pian, esittelemme ne teille lähikuukausina, vihjaa Leone. 

Energica Experia Green Touring bike.

Energica Experia Green Touring bike.

Experia

Experia on mielenkiintoinen laite, sillä se on jo itsessään uuden sukupolven versio. Siinä on uusi moottori ja litium-polymeeriakusto ja se on alusta alkaen rakennettu vihreäksi, ekologiseksi adventurepyöräksi.

Pyörän akkukapasiteetti on suurin markkinoilla olevista, sen nimellisteho on peräti 22,5 kWh. Samalla akuston paino on pienentynyt ja pyörän aiempaa alemmas sijoitettu massakeskipiste parantaa ajettavuutta.

Akusto latautuu nopeimmalla vaihtoehdolla eli DCFC 3 -pikalatauksella 0-80 prosenttiin 40 minuutissa 24 kilowatin huipputeholla.

Myös sähkömoottori on aiempaa kevyempi ja sijoitettu alemmas. Huipputeho on 75 kW / 101 hv ja vääntöä 115 Nm.

Experialla pääsee latauksella kaupunkiajossa 420 kilometrin matkan ja maantiellä 208 kilometriä. Yhdistetty kaupunki / maantieajo tarjoaa 256 kilometrin ajomatkan. WMTC-normin mukainen ajomatka latauksella on 228 km.

On siis mielenkiintoista nähdä, millaisia muut uudet mallit tulevat olemaan. Mikäli Energica on paikalla Eicmassa, niin siellä tultaneen näkemään ainakin Experia, mutta entä mitä muuta?

Aiheesta aiemmin:

Energica Experia: nopeasti latautuva pitkän matkan sähkömoottoripyörä

Energica Experia Green Touring bike.

Energica Experia Green Touring bike.