Steve Hislop tunnettiin lempinimellä "Flying Haggis", lentävä haggis, tuon mielenkiintoisen skotlantilaisen perinneruuan mukaan. "Haggis on skotlantilainen perinneruoka, joka paistetaan lampaan mahalaukussa. Täytteenä on yleensä kaurahiutaleita, lampaan maksaa, keuhkoa, sydäntä ja ihraa, sipulia, mausteita ja suolaa", kertoo Wikipedia.

Mies oli tietenkin kotoisin Skotlannista, tarkemmin Hawickista.

Silverstonen huutokaupassa NEC Motor Show'ssa 13. marraskuuta on myynnissä Hislopin vuoden 1987 Mansaaren ajojen F2-luokan voittopyörä, 1985 Yamaha DRS 350 F2 350 cm3. Sen hinta-arvio on maltilliset 10 300 - 11 500 euroa.

Edesmennyt Steve Hislop oli 11-kertainen TT-ajojen voittaja ja arvostetun TT Hall of Famen jäsen. 

Edellisinä vuosina Hislop oli sijoittunut 350-kuutioisella Yamahallaan kymmenenneksi ja kuudenneksi, mutta vuonna 1987 hän ajoi voittoon. Tällä samalla pyörällä, mikä on nyt myynnissä.

Mansaaren ajot saivat Hislopin uran kiitoon, ja hän voitti myöhemmin mm. kaksi British Superbiken mestaruutta.

Steve oli pidetty ja kunnioitettu kautta koko moottoripyöräurheilumaailman, mutta menetti valitettavasti henkensä helikopterionnettomuudessa heinäkuussa 2003 ohjatessaan Robinson R44 -helikopteriaan.

Bishopin Yamahasta tullee arvokas keräilykohde.

Bishopin Yamahasta tullee arvokas keräilykohde.

Vuoden 1987 TT-voittopyörä myydään täysin dokumentoidun historian kera ja käyntikuntoisena. Pyörä on maalattuna Yamahan historiallisiin kisaväreihin.

Pyörän katteet rakensi tammikuussa 1985 Derby Race Services ja se myytiin Hislopille 7. helmikuuta. Katteet suunnitteli Clive Padget.

Silverstone Auctions Bike Departmentin Mark Bryanin sanoin: "On monia TT-ajojen ja Steve Hislopin faneja, jotka haluaisivat omistaa tämän hyvin erikoisen ja historiallisen pyörän. Sekä tapahtuma että mies ovat legendaarisia, tehden tästä pyörästä moottoripyöräkisahistorian, rohkeuden ja taidon ikonin."

Aiheesta aiemmin:

Kellarilöytö: 104 vuotta saman perheen hallussa ollut Royal Ruby -moottoripyörä myynnissä

32-vuotias käyttämätön Honda VFR750R Type RC30 kisareplika huutokaupan helmenä

Elämäsi tilaisuus, jos olet F1- ja Ducati-fani ja haluat ostaa Ferrarin Nigel Mansellille lahjoittaman Ducati Pason