Hyvin sujuneen kolmannen kvartaalin ansiosta Ducatin liikevaihto kasvoi ennätyslukemiin vuoden 9 ensimmäisen kuukauden osalta. Myynti oli kaikkiaan 872 miljoonaa euroa. Se on korkein koskaan Ducatin historiassa kyseisellä jaksolla, ja kasvua viime vuoteen verrattuna oli 21 %.

Liikevoitto nousi samalla 62 % viime vuoden 67 miljoonasta 109 miljoonaan euroon. Tilauskanta on tällä hetkellä 92 % korkeampi kuin vuotta aiemmin.

Ducati toimitti jaksolla asiakkailleen 49 873 moottoripyörää, jossa on hieman kasvua 2021 myytyyn 49 719 pyörään verrattuna. Liikevaihdon kasvu kertookin siitä, että valmistaja myy yhä enemmän kalliin pään mallistoaan.

Samalla Ducatin alkuvuoden osalta edellistä vuotta huonommat myyntiluvut paikkaantuivat kolmannella neljänneksellä. Valmistajan mukaan joustavuus ja jatkuva dialogi kumppaneiden ja ammattiliittojen kanssa mahdollistivat tasapainon saavuttamisen.

Pääjohtaja Claudio Domenicalin mukaan kolmannella vuosivartilla nähtiin vahvaa tilanteen parantumista toimitus- ja logistiikkakriisin osalta. Kyse oli myös strategisista valinnoista toimittajien ja kumppaneiden osalta. Mutta tärkeintä oli se, että valmistaja pystyi kuromaan kiinni aiemmat toimitusvajeet.

– Kaikista vaikeuksista huolimatta Ducatin taloudellinen tulos on ennätyksellinen ja merkitsee liikevaihdon osalta taas uutta ennätystä. Tämä taloudellinen suorituskyky on erittäin oleellinen yrityksen tulevaisuuden suunnitelmien toteuttamisen kannalta sekä Ducatin moottoripyöräteknologian kehittämiselle, Domenicali totesi.

Ducati Multistrada V4 Rally 2023.

Ducati Multistrada V4 Rally 2023.

Kiinassa kasvu suurinta

Italia on edelleen Ducatin suurin markkina 8283 toimitetulla moottoripyörällä. Seuraavina olivat USA 6595 ja Saksa 5701 pyörää. Vahva kasvu jatkuu edelleen Kiinassa, joka on neljänneksi suurin Ducatin markkina, 4103 toimitettua pyörää merkitsi 15 % kasvua edellisvuoteen verrattuna.

Multistrada V4 suosituin malli

Multistrada V4 vahvisti asemaansa Ducatin myydyimpänä mallina. Sitä myytiin kaikkiaan 8776 kappaletta 9 ensi kuukauden aikana. Kakkosena on oli Monster-mallisto 6903 ja kolmantena Scrambler Ducati 800 -tuoteperhe 5771 myytyä pyörää.

Aiheesta aiemmin:

Ducatin vuosipuolisko tuotti ennätysliikevaihdon – yksi malli yli muiden

Ducatin tulos 2021: kaikkien aikojen pyörämyynti, liikevaihto ja tulos