Ducati Scrambler Icon

Ducati Scrambler Icon

Kyseessä oli italialaisvalmistajan viimeinen uutuusjulkistus tälle vuodelle. Ducatin Scramblereita on toimitettu maailmalle kaikkiaan jo yli 100 000 kappaletta.

Nyt esitellyt toisen sukupolven Scrambler-mallit ovat Icon, Full Throttle ja Nightshift. Mallisto on kauttaaltaan uudelleen suunniteltu ja 4 kilogrammaa kevyempi kuin aiemmin.

Moottorina on ilmajäähdytteinen kaksisylinterinen Desmodue. Lisäksi uusi trellisrunko, luonteenomainen leveä ohjaustanko ja matala painopiste ovat saaneet seurakseen edistynyttä elektroniikkaa.

Moottorissa on nyt uudet kytkimen ja laturin kannet X-logoineen, ja pakoputkisto paljastaa enemmän moottoria.

Uusi värillinen TFT-mittaristo on kooltaan 4,3 tuumaa.

Ducati Scrambler Full Throttle

Ducati Scrambler Full Throttle

Neljän kilogramman painonpudotus on seurausta siitä, että sekä runkoa että moottoria on laihdutettu, moottoria peräti 2,5 kilogramman verran. Kytkin on kompaktimpi kuin aiemmin ja kahdeksanlevyinen.

Keveys tarkoittaa parempaa käsiteltävyyttä ja helpompaa ajettavuutta. Tähän on myös pyritty ohjauskulman muutoksella ja uusilla 18 tuuman etu- ja 17 tuuman takavanteilla.

Trellisrunko on saanut seurakseen erillisen takarungon.

Ducati Scrambler Nightshift

Ducati Scrambler Nightshift

Pyörissä on nyt ensi kertaa ridebywire, mikä on tuonut mukanaan vetoluiston eston ja kaksi ajotapavalintaa: Road ja Wet, jälkimmäinen märille ja liukkaille keleille. Vakiovarusteena on Continentalin kaarre-ABS:t. Optiona saatavilla on ylös ja alas toimiva vaihdeavustin eli shifteri, joka mahdollistaa kytkimettömät vaihdot. Shifteri on vakiona Full Throttlessa.

Mallien valot toimivat ledeillä, myös päivänajovalot. 

Optiona on saatavilla Ducatin multimediajärjestelmä, joka mahdollistaa musiikin ja puhelujen hallinnoinnin yhdistettäessä älypuhelin pyörään.

Ilmajäähdytteisen kaksisylinterisen moottorin, jossa on kaksi venttiiliä per sylinteri, teho on 73 hevosvoimaa ja se tulee tarjolle myös A2-korttiluokan vaatimuksiin sopivalla 35 kilowatin teholla.

Ducati Scrambler Icon, Full Throttle ja Nightshift tulevat Ducatin mukaan myymälöihin maaliskuussa 2023. Malleihin on saatavilla myös lisävarusteita.

Ducati Scrambler Icon

Ducati Scrambler Icon

Ducati Scrambler Icon

Ducati Scrambler Iconin teräksinen polttoainetankki on muotoiltu uudelleen ja varustettu vaihdettavalla kannella, joka yhdessä lokasuojien ja ajovalon yksityiskohtien kanssa antaa pyörälle sen värin ja mahdollistaa nopean ja helpon kustomoitavuuden. Pyörästä tulee tarjolle kolme vakioväriä; '62 Yellow, Thrilling Black ja Ducati Red, mutta lisävarustesarjoilla on mahdollista saada Icon yhdeksänä eri värivaihtoehtona. Esimerkiksi Rio Celeste, Jade Green tai Velvet Red.

Iconin ohjaustanko on uusittu, ja aiempaa matalampi sekä lähempänä kuljettajaa. Istuinta on myös uusittu.

Ducati Scrambler Full Throttle

Ducati Scrambler Full Throttle

Ducati Scrambler Full Throttle

Full Throttle on malliperheen sporttisin vaihtoehto ja saanut inspiraationsa jenkkiläisistä flat track -pyöristä. Sivunumerokilvissä on luku 62, sillä ensimmäiset Ducatin Scramblerit näkivät päivänvalon vuonna 1962.

Urheilullista luonnetta alleviivaa istuinpäällisen ulkonäkö, GP19 Red/Dark Stealth -väritys sekä pakoputken lämpösuojuksen ja etusivukansien musta viimeistely. 

Lyhyempi etulokasuoja, puuttuva takalokasuoja, punaiset merkinnät valuvanteissa, katulaillinen Termignonin äänenvaimennin, Ducatin Performance -led-vilkut ja vakiona mukaan tulevat shifteri kruunaavat kokonaisuuden.

Lisävarusteena saatavilla on Rosso GP19 istuinpäällinen.

Ducati Scrambler Nightshift

Ducati Scrambler Nightshift

Ducati Scrambler Nightshift

Nightshift on Ducatin Scrambler-malliston elegantein vaihtoehto vuoden 2023 valikoimassa. Sen satula on café racer -tyylinen, ja siinä on minimaalinen etulokasuoja, ei takalokasuojaa ja mustia yksityiskohtia, sekä kompaktit led-vilkut.

Nebula Blue -väritys ja täysin mustat pinnavanteet sekä ohjaustankojen päissä olevat peruutuspeilit täydentävät café racer -tyyliä.

Ducatin uudet vuoden 2023 Scramblerit.

Ducatin uudet vuoden 2023 Scramblerit.