Yritysten mukaan Open Bluetooth Intercomin, OBIn avulla voitetaan monet nyt käytössä olevan kypäräpuhelinvalmistajien välisen universaalin liitettävyyden ongelmat ja parannetaan huomattavasti eri merkkien välisten kypäräpuhelinten kommunikaation laatua.

Cardon hiljattain julkistama Packtalk Edge -malli on ensimmäinen valmistajansa tuote, joka tukee uutta standardia, ja nykyiset käytössä olevat puhelimet saadaan ohjelmistopäivityksellä tukemaan OBIa.

Universaali liitettävyys mahdollistaa parittamisen eri valmistajien kypäräpuhelinten välillä, mutta käyttäjien kannalta kokemus on usein huonompi verrattuna yhteyteen saman valmistajan laitteen kanssa. Paritusprosessi saattaa olla monimutkainen, sikäli kuin toimii, aiemmat yhteydet unohtuvat eikä aina ole mahdollista soittaa puheluja tai kuunnella musiikkia kypäräpuhelinyhteyden aikana. Käytännössä järjestelmä tökkii, ja on hankalaa yhteisen kommunikaation kannalta, jos puhelut eivät reissun päällä toimi, ja vaativat uudelleenparitusta tai muuta ylimääräistä operointia.

OBI yhdistää?

Valmistajat väittävät, että kaikki nämä haasteet voitetaan Open Bluetooth Intercom -järjestelmän avulla. OBI mahdollistaa motoristeille saumattomat Bluetooth-yhteydet eri brändien välille ja edistää kypäräpuhelinten penetraatiota motoristien keskuudessa ympäri maailman.

OBI-järjestelmässä määritetään erilaisia laajennuksia Bluetoothin Handsfree -profiiliin. Ne on tarkoitettu ohjaamaan suoria yhteyksiä Bluetooth-yhteensopivien laitteiden välillä ja siten laajentamaan eri brändien kypäräpuhelinten välistä käytettävyyttä.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että yhdessä prätkäilevien kaverusten tai kerhojen jäsenten ei jatkossa tarvitse hankkia saman valmistajan kypäräpuhelimia pystyäkseen ajaessaan keskustelemaan keskenään langattomasti.

Cardon seuraavat kypäräpuhelinmallit saavat OBI-tuen vuoden 2022 mittaan: Spirit, Freecom X ja Packtalk-mallisto ohjelmistopäivityksen jälkeen.

Myös korealainen Sena oli mukana yhteistyössä, mutta on sittemmin vetäytynyt siitä. EICMA:ssa kaikkien neljän osastot olivat kuitenkin rinta rinnan. Tavoitteena ilmeisesti alunperin mainostaa OBI-yhteensopivuutta suuremmassa rintamassa, nyt siinä ovat siis seuraavat kypäräpuhelinvalmistajat: Cardo Systems, lisätietoja täältä, Uclear Digital AMP-sarjan puhelimineen, lisätietoja täältä sekä Midland Europe, lisätietoja täältä.

Aiheesta aiemmin:

EICMA 2022: Milanon moottoripyörämessujen juttulinkit löydät tämän sivun takaa – päivittyy