Motoballissa on kyse aivan virallisesta urheilulajista, jota harrastetaan vakavammin ainakin Saksassa, Ranskassa ja Venäjällä. Elokuussa piti olla jopa EM-kisa Venäjällä, mutta se on peruutettu ilmeisen ymärrettävistä syistä johtuen.

Motoball on jopa FIM:in lajivalikoimissa ja kilpailukalenterissa mukana. Saksassa pelataan MotoBallin Bundesliigaa ja Ranskassa samoin on kova meno päällä. Miksi siis ei Suomessakin? Saksassa mukana on myös perusjalkapalloseuralta kuulosta Svb-Leverkusen.

Lyhyesti selitettynä - selkeämmän kuvan saa oheista videota katsomalla tai vierailemalla yllälinkitetyillä sivustoilla - kyse on pelistä, jossa jalkapallokentän kokoiselta vaikuttavalla pelialueella kaksi moottoripyörin varustettua joukkuetta yrittää saada läpimitaltaan noin metrisen pallon ajettua tai potkaistua vastapuolen maaliin. 

Pyörät on erikoisvarustettu peliä varten. Niissä on molemmin puolin pidikkeet pallon kuljettamista varten sekä erilaisia suojia mm. levyjarruista suojaamassa pyörää kolhuilta, joita väistämättä muuten tulisi, kun palloa kuljetettaessa tai sitä poisyritettäessä syntyy pyörienvälisiä kontaktitilanteita.

Kummallakin puolen on neljä pyörällistä pelaajaa sekä pyörättömät maalivahdit. Lisäksi kentällä häärii kaksi linjamiestä ja kaksi tuomaria.

Mikäli tätä peliä ei Suomessa vielä pelata, niin syytä olisi! Kerro meille, jos olet kokeillut kyseistä lajia joskus joko koti- tai ulkomailla.

Katso video alla, se on 4. toukokuuta käydystä MSC-Pattensen vs MBC Kierspe -ottelusta.