MP-messuilla yksi Helsingin Messukeskuksen halleista täyttyy rakennetuilla moottoripyörillä. Niitä esitellään neljässä luokassa, jotka ovat Custom, Classic, Street ja Open. Esiteltäviä moottoripyöriä ja mopoja on noin 100. Näyttelyn kokoaa nyt kahdeksatta kertaa Jarno ”Japi” Åström, joka odottaa tapahtumaa innolla.

”Rakentajilla on ollut aikaa rakentaa moottoripyöriä talleissaan kolmen vuoden aikana – edellisen kerran nähtiin messuilla vuonna 2020. Odotettavissa on helmikuussa taatusti hieno näyttely, jossa esitellään muun muassa Janne Anttilan Monowheel, joka voitti moottoripyörärakentajien kesäkisan vuonna 2021. Se onkin erikoinen pyörä, jonka rakentamiseen on tehty myös työkalut itse”, kertoo Åström.

Moottoripyörien rakentamisessa on tällä hetkellä meneillään trendi, jossa erilaiset genret sekoittuvat eli moottoripyörärakentaminen on monipuolistunut. Rakennetut pyörät päätyvät käyttöpyöriksi, ne myydään tai rakennetaan näyttelyn jälkeen taas aivan uuteen uskoon. Moottoripyörärakentajille Petrol Circus Custom Bike Show on myös vahvasti sosiaalinen tapahtuma, jonne tullaan tapaamaan toisia rakentajia, saamaan ideoita ja viihtymään.

Petrol Circus Custom Bike Show’ssa palkitaan rahapalkinnolla kaikissa neljässä luokassa kolme parhainta pyörää (500 e, 300 e, 200 e), tuomariston valinta (500 e) ja näyttelyn paras pyörä (1000 e). Vuoden Nuori Rakentaja palkitaan kunniakirjalla. Palkinnot jaetaan lauantaina 4.2.2023.

Petrol Circus Custom Bike Show´hun voit ilmoittaa pyörän lähettämällä viestin (nimi, yhteystiedot, kuvaus pyörästä & kuva) bikeshow@corsenero.fi. Lisätietoja antaa Jarno ”Japi” Åström puh. 040 507 7097.

MP Moottoripyöränäyttely järjestetään perjantaista sunnuntaihin 3. - 5.2.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Petrol Circus Custom Bike Show on osa MP-messuja.