Kolmipyöräinen Piaggio Ape -skootteri esiteltiin toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1948 edulliseksi tavaran- ja ihmistenkuljetusvälineeksi aikana, jolloin kaikesta oli pulaa. Malli varustettiin tuohon aikaan joko 50, 125, 150 tai 175-kuutioisella moottorilla. Nykyään laitteen voi hankkia joko 218 cc bensamoottorilla tai 422 cc dieselillä varustettuna.

Mallia ei kuitenkaan koskaan ole suunniteltu kilvanajoon, joten kun se varustetaan Honda Hornetin 600-kuutiosenttimetrin ja 94 hevosvoiman rivinelikolla, kuten Loris Rosati teki, alkaa tapahtua.

Jotta erottuisi joukosta, Piaggio Ape on vielä maalattu Pixarin Autot-leffasta tutun Salama McQueenin väreihin.

Ape Protoilla on oma kilpasarjansa. Ensimmäinen sellainen järjestettiin 1991. Proto-sarjassa Ape'issa on moottoripyörän moottorit, motocrossista johdettu jousitus, mönkijän takarenkaat ja muitakin muutoksia perus-"Apinaan" verrattuna. Rosati vetää sarjassa joka tapauksessa välillä todella hurjan näköisesti. Osa matkasta sujuu driftaten ja välillä yksi Apen kolmesta pyörästä on kokonaan ilmassa – niin ilmassa, että tuntuu uskomattomalta, että laite pysyy pystyssä!

Asiasta kertoi MotoItalia. Voit katsoa videon myös täällä.