Vuonna 2020 Royal Enfield kertoi suunnitelmistaan esitellä keskimäärin neljä uutta tai seuraavan sukupolven mallia joka vuosineljännes vuoteen 2027 asti.

Osana suunnitelmaa on jo julkaistu sellaisia pyöriä kuin Meteor 350, uuden sukupolven Classic 350, Scram 411 ja juuri EICMA:ssa marraskuun alussa esitelty Super Meteor 650 -twini, joka tullee valmistukseen alkuvuodesta 2023.

Vuodetun dokumentin mukaan intialaisvalmistajalla on useita uusia malleja paraikaa työn alla, kertoo Rush Lane. RE käyttää uutuksien pohjana olemassa olevaa 350 cm3 J-sovellusalustaa, 650 cm3 rinnakkais-twiniä ja tulevaa uutta 450 cm3 moottoriaan.

Tavoitteena on yksinkertaisesti laajentaa valinnanvaraa faneille sekä taklata olemassaolevat ja rinnalle pyrkivät kilpailijat.

J-sarja

Seuraava julkistettava J-sarjan pyörä on ilmeisesti uuden sukupolven Bullet-malli. Siihen tulee sama moottori kuin Meteor 350:ssä, Hunter 350:ssä ja uuden sukupolven Classic 350:ssä on. Käyttäjät voivat siltä odottaa hiotumpaa suorituskykyä ja miltei nollatason värinöitä.

Sarjaan on tulossa lisäksi bobber-malli. 350-kuutioisten luokassa on imua Intiassa juuri nyt. Samalle kakulle pyrkivät osingolle myös Honda, Jawa ja Yezdi.

450cc mallisto

Päästäkseen eroon nykyisen Himalayanin tiedetyistä rajoitteista RE on kehittänyt uutta 450 cm3 moottoria. Sen ensisovelluksen pitäisi olla nimenomaan Himalayan, sillä testipyöriä on jo vakoiltu liikenteessä, mikä saattaisi tarkoittaa mallin julkistusta jo ensi vuonna. Yksisylinteriseen moottoriin tullee nestejäähdytys. 

Pyörästä pitäisi tulla myös offroad-kelpoisempi versio, varustettuna pidemmin joustovaroin, isommalla maavaralla ja pinnavantein. Lisäksi samalla moottorilla toteutettuna on luvassa pienellä katteella varustettu cafe racer- ja pinnavantein varustettu scrambler-malli.

Royal Enfield Super Meteor 650 esiteltiin EICMA-messuilla marraskuussa 2022.

Royal Enfield Super Meteor 650 esiteltiin EICMA-messuilla marraskuussa 2022.

650cc malliversiot

RE panostaa voimakkaasti 650 cm3 segmenttiin, kehitystyön alla on ainakin 7 uutta mallia. Niihin kuuluvat Himalayan 650 adventurepyörä, yhden hengen istuimella varustettu Shotgun 650 bobber, Bullet 650 ja katettu versio Continental GT 650:stä. Muut mallit ovat Classic 650 ja 650 scrambler. Rinnakkaistwinillä varustetut pyörät ovat olleet suuri menestys valmistajalle, ja auttavat RE:tä pärjäämään sekä kotimaan että maailmanmarkkinoilla.

Lisäksi ne antavat merkille uskottavuutta kisata sellaisten valmistajien kuin Honda, Yamaha ja Kawasaki – myös kansainvälisillä markkinoilla.