Royal Enfield on vihkinyt käyttöön uuden, Brasilia Manauksessa sijaitsevan kokoonpanoyksikkönsä. Manaus on Amazonasin osavaltion pääkaupunki. Kyse on jo RE:n kolmannesta tuotantolaitoksesta Latinalaisessa Amerikassa. Muut ovat Argentiinassa ja Kolumbiassa.

Samalla se on valmistajan neljäs yksikkö Intian ulkopuolella. Yksi niistä sijaitsee Thaimaassa. RE:llä on lisäksi t&k-laitos Englannissa.

Uuden laitoksen kapasiteetti on yli 15 000 moottoripyörää vuodessa. Tehtaassa valmistetaan koko RE:n mallistoa Classic 350:stä Continental GT 650:een.

Brasilia on yksi RE:n nopeiten kasvavista markkinoista, ja saattaa pian olla suurin Intian ulkopuolella. 

Oman kokoonpanoyksikön turvin yritys uskoo vahvistavansa läsnäoloaan Amerikassa. Tällä hetkellä se on viiden suurimman valmistajan joukossa keskikokoisten moottoripyörien (250-750 cm3) segmentissä sekä Brasilian, Argentiinan Kolumbian, Meksikon että Pohjois-Amerikan markkinoilla. Ja samallahan se on maailman suurin keskikokoisten moottoripyörien valmistaja.

RE:n edustajan mukaan Brasilia on ollut hyvin vahva markkina yritykselle, ja on sille pian suurin yksittäinen markkina Intian ulkopuolella. Royal Enfieldin myynti maassa on kasvanut 100 % vuoden 2019 jälkeen.

Brasilia on maailman viidenneksi väkirikkain valtio, sen väestön määrä oli 214 miljoonaa vuonna 2021, joten kehittyvässä maassa riittää kasvumarkkinaa intialaisvalmistajalle.

Kokoonpanon sijoittaminen myyntimaahan tuo myös yleensä tulli- tai verohelpotuksia yrityksille.

Viime vuosina RE on vahvasti pyrkinyt panostamaan viennin kasvattamiseen, ja sen tuotteiden kysyntä sekä Amerikoiden alueella, Euroopassa että Aasian-Tyynenmeren alueella on kasvanut merkittävästi.

Lähde: Royal Enfield