Vuoden sykähdyttävimmän urheilutapahtuman lisäksi Urheilutoimittajain Liitto valitsee vuosittain eri urheilulajien parhaat urheilijat. Eri vuosina moottoripyöräilyn kohdalla näissä ovat tulleet valituiksi muun muassa enduron moninkertainen maailmanmestari Eero Remes, kaksinkertainen flat trackin maailmanmestari Lasse Kurvinen ja sivuvaunuratamoottoripyöräilyn moninkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta, Kirsi Kainulaisen ollessa purkkarina (vuonna 2017).

Kenet Urheilutoimittajain Liitto tänä vuonna äänestää parhaaksi urheilijaksi moottoripyöräilyn osalta, nähdään ensi vuoden alussa, mutta Karjalainen-lehti julkaisi oman, kaikille urheilun ystäville avoimen äänestyksen vuoden pohjoiskarjalaisesta urheilijasta.

Karjalainen on järjestänyt kyseisen äänestyksen vuodesta 1997 lähtien ja kolmena edellisenä vuonna äänestyksen ykkössijan on ottanut, viidesti Suomen vahvin mies -kilpailun voittanut, Mika Törrö.

Saadaanko tänä vuonna Mika Törrölle haastaja, kun listalta löytyy tuore Macaon GP-kisan ja Imatranajon IRRC-sarjan voittaja Erno Kostamo. Tähän kilpailuun jokainen moottoripyöräurheilun ystävä voi vaikuttaa, käymällä äänestämässä Karjalaisen verkkosivuilla tästä tai lähettämällä teksti- tai Whatsapp-viestin numeroon 050 3500 245 (6. Erno Kostamo, moottoripyöräily).

Jokaiselta äänestäjältä lasketaan mukaan vain yksi ääni. Äänestää voi 1.1.2023 asti ja kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 100 euron lahjakortti joensuulaiseen urheiluliikkeeseen.


Aiheesta aikaisemmin:

Katuratamoottoripyöräilijä Erno Kostamon kilpaura on kestänyt kohta 20 vuotta: "Kehitys loppuu tyytyväisyyteen"

Kostamo voittoon Macaun GP-kisassa – dominoi koko kisaviikonloppua

Erno Kostamo vei Imatrajon pääluokan IRRC:n voitot ja pesi mm. 21-kertaisen Mansaaren ajon voittajan, Michael Dunlopin

IRRC: Kostamo podiumille tapahtumarikkaan viikonlopun päätteeksi – kaatuminen, pako sairaalasta...